8 نکته‌ی برای خرید از فروشگاه های ترکیه

8 نکته‌ی برای خرید از فروشگاه های ترکیه
00.09.21

توریست‌ها علاقه زیادی به گشت‌وگذار و خرید از فروشگاه های ترکیه دارند. رونق گردشگری در ترکیه منجر شده برندهای مطرح دنیا فروشگاه‌های خود را در مال‌ها و مراکز خرید ترکیه افتتاح کنند. برخی از این برندهای قیمت‌های بالایی دارند. اما نگران نباشد شما می‌توانید به خرید ارزان و با تخفیف از این مراکز امیدوار باشید. ام تی سی هوم در این مقاله 8 نکته خرید در ترکیه را بررسی می‌کند. با ما همراه باشید.

نکته‌ی اول: حتما با لیر خرید کنید

اگر موفق به دریافت اقامت ترکیه با خرید خانه شده‌اید یا با استفاده از امکان‌های دیگری مانند تحصیل در ترکیه یا ثبت شرکت در ترکیه، در این کشور ساکن هستید، مشکلی برای خرید در ترکیه نخواهید داشت.
اما کسانی که به‌عنوان مسافر به ترکیه واردشده‌اند؛ اولین نکته برای خرید از فروشگاه های ترکیه شناخت واحد پول رایج این کشور یعنی لیر است. مسافران اغلب ترجیح می‌دهند ارز قدرتمندتری تهیه کنند. اغلب افراد قبل از سفر به کشورهای خارجی دلار یا یورو می‌خرند. و ترجیح می‌دهند این مبلغ را در کشور مقصد به واحد پولی رایج آن کشور تبدیل کنند.
انتخاب خرید نوع ارز یک تصمیم شخصی‌ای است. نکته‌ای که اهمیت پیدا می‌کند، تبدیل ارز – مثلا دلار – به لیر است. برای خرید از فروشگاه های ترکیه حتما پول‌تان را به لیر تبدیل کنید.
قدم بعدی شناخت اسکناس‌ها و سکه‌هایی است که جهت خریدوفروش در ترکیه مورداستفاده قرار می‌گیرند. با کسب این آگاهی می‌توانید مطمئن باشید که هنگام خرید از فروشگاه های ترکیه پول بیشتری پرداخت نمی‌کنید.

بیشتر بخوانیدمراکز خرید آنکارا

خرید با لیر از فروشگاه های ترکیه
قبل از خرید لیر اطلاعات‌تان را راجع به اسکناس‌ها و سکه‌های رایج ترکیه افزایش دهید تا مناسب با نیاز خود اقدام به خرید ارز کنید.

نکته‌ی دوم: بهترین زمان برای خرید از فروشگاه‌ های ترکیه

برای ساکنان ترکیه به‌ویژه کسانی که در استانبول زندگی می‌کنند، بهترین زمان خرید صبح‌هاست. فروشگاه‌ها، مکان‌ها توریستی و دیدنی ترکیه، عصرها و شب‌ها مملو از مسافران و شهروندانی می‌شوند که برای استراحت یا تفریح به مراکز مراجعه کرده‌اند.
حتما صبح‌ها به برای خرید از فروشگاه‌ های ترکیه مراجعه کنید. در این زمان فروشنده‌ها تمرکز بیشتری دارند. لباس‌ها و وسایل مرتب چیده شده‌اند. برای پرو لباس لازم نیست در صف بیستید و خلاصه می‌توانید با آسایش در زمان‌تان صرفه‌جویی کنید.
نکته‌ی مهم دیگر در رابطه با خرید از فروشگاه ها ترکیه در صبح، خلوتی مسیر رفت‌وبرگشت است. به‌ویژه در شهر استانبول که زندگی شبانه جریان دارد.

بیشتر بخوانید: مراکز خرید استانبول را بشناسید

نکته‌ی سوم: تخفیف‌های فصلی برای خرید از فروشگاه های ترکیه

کسانی که در ترکیه ساکن هستند، بهترین فرصت‌های خرید در این کشور را می‌شناسند. اما برای کسانی که به‌قصد سیاحت به ترکیه مسافرت می‌کنند، بهره‌مندی از فرصت‌های خرید با تخفیف به زمان‌بندی سفرشان ارتباط مستقیمی دارد.
نکته‌ی مهم در مورد خرید در ترکیه، سرمایه‌گذاری برای فصل‌های آتی است. بهترین زمان خرید از فروشگاه های ترکیه، در زمان شروع تخفیف‌های فصلی است. این تخفیف‌ها آن‌قدر چشمگیر هستند که می‌ارزد زمان سفر را کمی جابه‌جا کنید.
برای خرید لباس‌های تابستانی بهترین زمان، تخفیف‌های آخر فصلی است که در شهریور لغایت مهرماه برگزار می‌شود. به همین نسبت بهترین زمان خرید از فروشگاه های ترکیه برای لباس‌های گرم و زمستانی ماه اسفند است.

بیشتر بخوانید: راهنمای جامع خرید عمده از استانبول

نکته‌ی چهارم: جشنواره‌های سالانه خرید در ترکیه

از سال 2011 تاکنون به‌صورت سالانه جشنواره‌های خرید از فروشگاه های ترکیه برگزار می‌شود. این جشنواره معمولا سالی یک‌بار به‌صورت منظم رخ می‌دهد. اجناس در این بازه‌ی زمانی از تخفیف 30 تا 90 درصدی برخوردار می‌شوند.
زمان برگزاری فستیوال در ماه خرداد یا همان ژوئن است. درست قبل از شروع تابستان جهت رونق گردشگری این جشنواره سالانه افتتاح می‌شود. مدت‌زمان برگزاری جشنواره معمولا 20 روز است.
علاوه بر جشنواره بهاره – تابستانی خرید از فروشگاه‌ های ترکیه، تخفیف‌های سال نو نیز قابل‌توجه هستند. البته این تخفیف‌ها به قدرت جشنواره خرید سالانه نیستند، اما اگر نرسیدید که خرداد به ترکیه سفر کنید، جشنواره‌های عیدانه هم که در پایان پاییز برگزار می‌شوند، جالب‌توجه هستند.

بیشتر بخوانیدمراکز خرید آنتالیا

نکته‌ی پنجم: حواستان به تخفیف‌های مناسبتی باشد

به تخفیف‌های سالانه و فصلی نرسیدید! نگران نباشد هنوز هم کلی مناسبت دیگر برای خرید وجود دارد. برای خرید از فروشگاه های ترکیه می‌توانید بر اساس مناسبت‌هایی مانند روز مادر، روز پدر و یا روز جمعه سیاه اقدام کنید.
جالب است بدانید امسال (2021) بر اساس آمار وزارت کشور حداقل 16.000 ایرانی برای خرید از جشنواره‌ی تخفیف جمعه‌ی سیاه (Black friday) تنها از مرزهای زمینی به ترکیه واردشده‌اند. این تخفیف‌ها به‌قدری هیجان‌انگیز هستند که گردشگران را مجاب به تنظیم برنامه‌ی سفر بر اساس رویدادهای این‌چنینی کند.
روز مادر در ترکیه در دومین یکشنبه‌ی ماه می برابر با اواخر اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود. این زمان بهترین فرصت خرید از فروشگاه های ترکیه برای اجناس زنانه مانند لباس، لوازم آرایش و کیف و کفش است.
روز پدر در اواخر خرداد اوایل تیر یا به‌عبارت‌دیگر سومین یک‌شنبه ماه ژوئن برگزار می‌شود. در این دوره فروشگاه‌ها و مراکز خرید ترکیه تخفیف‌های خوبی برای کالاهای مردانه در نظر می‌گیرند.

بیشتر بخوانیدمراکز خرید وان را بشناسید

نکته‌ی ششم: معرفی بهترین فروشگاه ارزان ترکیه

حتما شما هم نام‌هایی مانند فروشگاه اوت لت یا فروم را شنیده‌اید. این فروشگاه‌ها، به‌عنوان مراکز خرید ارزان‌قیمت شناخته می‌شوند.
علاوه بر قیمت پایین اجناس در این دست فروشگاه‌ها، تنوع محصولات، برندهای و امکانات رفاهی نیز درخور توجه‌اند. برای اینکه خرید از فروشگاه های ترکیه برایتان وقت‌گیر و هزینه‌بر نباشد، این مراکز را توصیه می‌کنیم. ضمن آنکه در کنار قیمت پایین بسیاری از فروشگاه های این مراکز تخفیف‌های مناسبتی زیادی دارند.
ساعت فعالیت فروشگاه‌ها و مال‌ها در ترکیه معمولا از ساعت 10 صبح تا 10 شب ادامه دارد. و هم‌زمان با خرید امکان استراحت و غذا خوردن در کافه‌ها و رستوران‌های مجموعه برای بازدیدکننده‌ها فراهم‌شده.

بیشتر بخوانیدمعرفی کامل معروف‌ترین و بهترین مراکز خرید استانبول

خرید از اوت لت ارزان قیمت در ترکیه
فروشگاه‌های اوت لت به عنوان مراکز خرید جامع و ارزان در تمامی شهرهای ترکیه به چشم می‌خورند.

نکته‌ی‌ هفتم: خرید اینترنتی را فراموش نکنید

برای آنکه بتوانید از امکان خرید اینترنتی بهره‌مند شوید، باید اقامت یا پاسپورت ترکیه را داشته باشید و یا باید دارای کارت اعتباری بین‌المللی باشید. در این صورت خرید اینترنتی از فروشگاه های ترکیه بسیار به‌صرفه است. دیگر مجبور نیستید در شهر تردد کنید، در ترافیک بمانید و یا زمان زیادی را صرف گشت‌وگذار در طبقات مختلف فروشگاه کنید. تنها با مراجعه به سایت‌های فروشگاهی یا استفاده از اپلیکیشن‌های خرید می‌توانید هرچه را که لازم دارید با تخفیف‌های عالی دریافت کنید.
خرید اینترنتی در ترکیه اغلب با تخفیف همراه است. این تخفیف یا مستقیم روی اجناس اعمال می‌شود و یا به‌صورت غیرمستقیم بر اساس میزان خرید منجر به کاهش هزینه ارسال می‌شود.
جالب است بدانید اغلب فروشگاه‌های مهم و معتبر استانبول امکان خرید اینترنتی را به‌ویژه در دوره‌ی پاندمی کرونا برای مشتریان خود در نظر گرفته‌اند.
نکته جالب‌تر اینکه اگر کارت اعتباری بین‌المللی داشته باشید از داخل ایران هم می‌توانید اجناس موردنظر خورد را سفارش دهید. تنها لازم است قبل از ثبت سفارش چک کنید که بسته به آدرس ایران ارسال می‌شود یا خیر.

بیشتر بخوانیداپلیکیشن‌هایی که در سفر ترکیه باید داشته باشیم

نکته‌ی‌ هشتم: پس گرفتن مالیات بر خرید برای توریست‌ها

خرید از فروشگاه های ترکیه با پرداخت مالیات همراه است. در زمان خرید به‌راحتی متوجه این موضوع خواهید شد. بر روی کالاها دو قیمت درج‌شده است. یکی قیمت اصلی کالا و دیگری قیمت مالیات آنکه درمجموع قیمت نهایی خرید مشخص می‌کند.
این مالیات از شهروندان ترکیه دریافت می‌شود و توریست‌های نیازی به پرداخت آن ندارند. اما زمانی که شما از فروشگاهی خرید می‌کنید، مالیات از شما کسر نمی‌شود. بلکه لازم است، فاکتورهای خرید خود را نگه‌دارید و هنگام خروج از ترکیه، به بخش گمرک فرودگاه یا مرز زمینی مراجعه کنید.
در گمرک مرزی با ارائه‌ی فاکتور خرید، مبلغ مالیات به شما بازگردانده می‌شود.
اگر اقامت ترکیه دارید مثلا با خرید ملک در ترکیه به‌صورت دائمی یا موقت اجازه‌ی اقامت در این کشور را داشته باشید به شما کیملیک کارت داده می‌شود. درنتیجه شما هم موظف به پرداخت مالیات خواهید بود.

بیشتر بخوانیددر سفر به آلانیا از کجا خرید کنیم؟

سخن پایانی

از شرکت در حراج‌های فصلی تا تخفیف‌های مناسبتی برای خرید از فروشگاه‌ های ترکیه را در این مقاله بررسی کردیم. همچنین به فروشگاه‌های ارزان‌قیمت و همواره تخفیف اشاره کردیم. شما چه پیشنهادی برای خرید بهتر از ترکیه دارید؟ با ما در میان بگذارید.