هر چه باید درباره‌ی شهر ساحلی آلانیا بدانید

هر چه باید درباره‌ی شهر ساحلی آلانیا بدانید

اولین نشانه‌های تمدن در آلانیا، متعلق به دوره‌ی پارینه سنگی است. حدود چهار قرن قبل از میلاد این شهر با نام کوراسیوم (Coracesium) شناخته می‌شد. شهر آباد و پر رونقی که سلوکیان همواره در پی تصرف‌اش بودند. شهر آلانیا در کرانه‌های ساحلی مدیترانه و در نزدیکی آنتالیا قرار دارد و از یک‌سو با دریا و از سوی دیگر با ارتفاعات زیبای کوه‌های توروس محاصره شده.
سالانه میلیون‌ها گردشگر از ایران، کشورهای عربی، روسیه، اسکاندیناوی و بسیاری دیگر از شهرهای جهان برای گذران تعطیلات آلانیا را انتخاب می‌کنند. زیبایی و آرامش بی‌حد این شهر باعث شده که بسیاری از گردشگران ویلاهای شخصی خود را آلانیا خریداری کنند و یا بازنشستگان بسیاری این شهر را برای آسوده زیستن انتخاب کنند. با ام‌تی‌سی‌ هوم همراه باشید تا بیشتر از سرزمین ماسه، خورشید و دریا برایتان بگوییم.

آلانیای امروزی

آلانیایی که در زمان امپراطوری عثمانی با سیاست‌گذاری‌های اشتباه حاکمان دچار افول شده بود و رونق گذشته‌ی خود را از دست داده بود. در اواخر قرن 18 و 19 از طرف ثروتمندان این سلسله‌ی تاریخی دوباره مورد توجه قرار گرفت. و تبدیل به استراحت‌گاه‌ بسیاری از اشراف و درباریان شد. این توجه منجر به احیای بناهای زیبا و بازسازی شهر شد. با پایان جنگ دوم جهانی و استقرار نظام جمهوری در ترکیه امنیت و ثبات به تدریج تمام خاک این کشور را در برگرفت. تقسیمات استانی دوباره مورد بازاندیشی قرار گرفت و شهر آلانیا با نام و مرزبندی‌های جدید به حیات خود ادامه داد.
از زمان استقرار حکومت آتاتورک تا به امروز و در نظام جمهوری، آلانیا به تدریج شکوه و رونق گذشته‌ی خود را باز یافت. سال 1958 به منظور جذب گردشگر زیرساخت‌های توریستی در این شهر به شدت مورد توجه قرار گرفت و بر جاذبه‌های طبیعی آن مانند غار دامالاتاش و جاذبه‌های تاریخی مانند بناهای دوران گذشته، به صورت جدی سرمایه‌گذاری شد.

آلانیا
پاراگلایدر، از تفریحاتی که می‌توان در آلانیا داشت.

آلانیا به دلیل این که یکی از طولانی‌نترین کرانه‌های ساحلی میان شهرهای ترکیه را دارد، خیلی زود به عنوان مقصد جهانگردان و مهاجران شناخته شد. به طوری که در سال 1998 خود را به عنوان شهری گردشگری در جهان تثبیت کرد، و با افزایش جمعیت ناگهانی مواجه شد.
پرچم آبی همیشه بر فراز شهر آلانیا در حال درخشش است. در واقع پرچم آبی یک نشان بین‌المللی‌ست و به شهرهایی اهدا می‌شوند که بالاترین میزان پاکی آّب و هوا را داشته باشند. سواحل فیروزه‌ای و آب زلال مدیترانه موهبتی است که ساکنان آلانیا قدر آن را به خوبی می‌دانند.

متوسط هزینه زندگی در آلانیا چقدر است؟

زندگی در آلانیا در کنار آب و هوای خوش و آرامشی که دارد، به دور از ترافیک و آلودگی‌ست. هزینه‌های زندگی در شهر آلانیا نسبت به استانبول 12 درصد ارزان‌تر است. به صورت کلی قیمت اجاره بها در شهر آلانیا 71% از تهران کمتر است. در آلانیا مواد غذایی را 21% ارزان‌تر می‌توان تهیه کرد. و هزینه صرف یک وعده غذا در رستوران 36.69% از تهران کمتر می‌شود.

مواد غذایی و محصولات مورد مصرف روزانه بسیار ارزان در دسترس همگان قرار دارد. میانگین ماهیانه هزینه در این شهر برای یک خانواده 2 نفره 3 هزار لیر و برای یک خانواده 4 نفره 4 هزار و پانصد لیر است. البته این مسئله کاملا بستگی به لایف استایل شما و تفریحات شما دارد.
اجاره و خرید اتومبیل در شهر بسیار آسان است و به‌دلیل اینکه ترافیکی در کل شهر وجود ندارد از لحاظ مصرف بنزین، خرید اتومبیل بسیار به صرفه و اقتصادی است.

میانگین خرید ملک در آلانیا حداقل از 40 هزار یورو شروع می‌شود و املاکی با فرصت شهروندی و امکانات بی‌نظیر به وفور یافت می‌شود. پروژه‌های ملکی زیادی هم هستند که توسط پیمانکاران معروف در حال ساخت هستند و شما می توانید با قسط بدون بهره صاحبخانه شوید، البته حتما به شما پیشنهاد می‌کنیم برای این کار، سراغ شرکت‌های معتبری بروید که به قوانین و قراردادهای املاک پیش‌فروش مسلط هستند و کمک می‌کنند معامله‌ای پرسود و بی‌خطر را تجربه کنید.

اگر قصد خرید ملک در ترکیه و مهاجرت به این کشور را دارید، کارشناسان ام تی سی هوم می‌توانند به شما کمک کنند.

جمعیت ایرانیان در آلانیا چقدر است؟

آلانیا در فاصله‌ی حدودا 100 کیلومتری از شهر آنتالیا قرار دارد. تا پیش از سال 1398 ایرانیانی که قصد سفر به این شهر را داشتند، باید از طریق فرودگاه آدانا، اسپارتا و یا غازی آنتپ اقدام و باقی مسافت را با وسیله‌ی دیگری طی می‌کردند. اما در شهریور 98 با توجه به استقبال ایرانی‌ها برای گذران تعطیلات در سواحل زیبا و آرام آلانیا پرواز مستقیمی از فرودگاه امام خمینی به این شهر افتتاح شد. از آن پس تعداد زیادی از هم‌وطنانمان آلانیا را چه برای مسافرت و چه مهاجرت انتخاب کردند.
جمعیت ایرانیان ساکن در این شهر هر روز در حال بیشتر شدن است. با توجه به آرامش این شهر، زیبایی طبیعی، غنای فرهنگی و در عین حال فضاهای مدرن این افزایش دور از ذهن نیست.

آیا آلانیا جزو شهرهای مهاجرپذیر به حساب می‌ید؟

فرهنگ عمومی در این شهر متاثر از فرهنگ کلی‌تر کشور ترکیه است. اما به دلیل آنکه آلانیا همیشه در چهار راه حوادث تاریخی از سوی اقوام مختلف مورد توجه بوده، رنگ و بوی فرهنگ‌های دیگر در این شهر جلوه‌های بیشتری دارد.
از 1958 که پتانسیل‌های گردشگری این شهر سرمایه‌ای برای رونق‌اش شد، مهاجران زیادی از شهرهای‌ مختلف ترکیه و بعدتر از شهرهای مختلف دنیا را در خود جای داد. طبیعت ساحلی و بندرگاهی این شهر، مردمان آلانیا را خونگرم و پذیرا کرده است.

آلانیا ترکیه

آلانیا یکی از معدود شهرهای ترکیه است که زبان انگلیسی در آن بسیار مرسوم شده و تنها دلیل آن سازگاری مردم این شهر در پذیرایی از میهمانان خارجی‌ست. برنامه‌های توسعه‌ی شهری در آلانیا نیز به منظور افزایش ظرفیت برای پذیرش تعداد بیشتری از اتباع خارجی طرح ریزی شده است. جالب است بدانید که در حدود 30 درصد از ساکنین آلانیا غیر ترک هستند. و جالتر آنکه برای خرید و فروش در این شهر هم می‌توانید لیر خرج کنید و هم یورو.

کدام محله آلانیا بین ایرانی‌ها محبوب‌تر است؟

تعداد ایرانیان مقیم در شهر آلانیا رو به افزایش است. آن دسته از ایرانیانی که در این شهر ساکن هستند در رویداد‌های فرهنگی و هنری آلانیا حضوری فعال دارند. سابقه‌ی فعالیت‌های فرهنگی انجمن ایرانیان مقیم آلانیا به قدری درخشان است که در طول زمان، روابط بسیار خوبی میان این انجمن و شهرداری این شهر ایجاد شده. در این بخش محبوب‌ترین و بهترین محله‌های آلانیا برای سکونت ایرانیان را معرفی خواهیم کرد.

محله‌ی محموتلار: محموتلار یا محمودلار محبوب‌ترین منطقه‌ی آلانیا نزد ایرانیان است، تا جایی که این محله به نام محله‌ی ایرانیان شناخته می‌شود.
محموتلار، بزرگترین منطقه‌ی گردشگری آلانیا، با مرکز شهر 12 کیلومتر فاصله دارد. این محله پر است از بناهای تاریخی و مناطق توریستی، به همین دلیل از نظر مراکز تجاری و رستوران‌های یکی از غنی‌ترین محله‌های آلانیا محسوب می‌شود. تمرکز رستوران‌های ایرانی با توجه به تمرکز ایرانیان در این منطقه نیز قابل توجه است.

محله‌ی دمیرتاش: برای رسیدن به این محله‌ باید از یکی از محلات محموتلار یا کارگیجک عبور کنید. دمیرتاش کمترین فاصله با فرودگاه بین‌المللی قاضی پاشا را دارد. و یک محله‌ی قدیمی است. بیشتر شبیه یک روستای توریستی‌ است که با ویلاها و ساختمان‌های زیبا پر شده. برای کسانی که به دنبال مکانی دنج و زیبا جهت اقامت هستند دمیرتاش یک مکان ایده‌آل محسوب می‌شود.
نزدیکی به محله‌ی محموتلار، دسترسی به فضاهای تفریحی و تجاری را آسان کرده، ضمن آنکه دمیرتاش امکانات رفاهی و محلی زیادی را در خود جای داده است.

محله‌ی کستل: آلانیا شهر مهاجرپذیری است. علاوه بر ایرانیان، شهروندان بسیاری از کشورهایی مانند آلمان، ایتالیا و روسیه این شهر را برای اقامت خود انتخاب کرده‌اند. در نتیجه در قسمت‌های مختلف شهرِ آلانیا می‌توان تلفیق فرهنگی را چه در آداب اجتماعی و چه در معماری مشاهده کرد.

کستل آلانیا
در این محله، خارجی‌های زیادی زندگی می‌کنند

محله‌ی کستل محله‌ای مرتفع است که در دامنه‌های کوه و مشرف به دریای مدیترانه واقع شده. طبیعت بی‌نظیر کستل و معماری مدرن آن، خارجی‌های بسیاری را برای اقامت و خرید مسکن در این محله جذب کرده است. وجود باغ‌های فراوان و آب و هوای پاک و منظره‌ی زیبا برجسته‌ترین ویژگی‌های کستل محسوب می‌شوند.

محله‌ی توسمور: قیمت خرید مسکن در توسمور به عنوان یک محله‌ی ساحلی در آلانیا، بسیار به صرفه است، به همین دلیل در چند سال اخیر ایرانیانی که قصد خرید آپارتمان در آلانیا را دارند این محله را ترجیج می‌دهند. از سوی دیگر دورترین منطقه‌ی محله‌ی توسمور از مرکز شهر تنها 6 کیلومتر فاصله دارد، که این خود دلیلی بر محبوبیت این محله است.
توسمور از یک سو در حاشیه مدیترانه واقع شده و از سوی دیگر همجوار با رودخانه‌ی دیم است. فضاهای سبز و سواحل گردش‌گاهی در کنار بازارها و رستوران‌ها رشد و توسعه‌ی این محله را شدت بخشیده.

محله‌ی جیکجیلی: جیکجیلی محله‌ای مدرن و پر جنب و جوش است. با افزایش توجه‌ خارجیان به آلانیا به سرعت در حال گسترش است. به صرفه بودن خرید مسکن در این محله باعث شده که خارجیان زیادی نسبت به ساخت و ساز در جیکجیلی سرمایه‌گذاری کنند.
این محله با مرکز شهر آلانیا فاصله‌ی چندانی ندارد، و البته فاصله بسیار کم‌اش با سواحل مدیترانه در کنار آرامش و سرسبزی، جیکجیلی را به محله‌ای محبوب تبدیل کرده است.

ایرانی‌ها معمولا چه شغل‌هایی در آلانیا دارند؟

در تمام شهرهای ترکیه راز موفقیت شهروندان خارجی آشنایی نسبی با زبان ترکی استانبولی محسوب می‌شود. آلانیا تنها شهر در ترکیه است که آشنایی به زبان ترکی تنها راه پیدا کردن شغل نیست. شما می‌توانید از طریق زبان انگلیسی نیز در این شهر به امرار معاش خود بپردازید.
یکی از محبوب‌ترین مشاغل ایرانیان در ترکیه سالن‌های زیبایی و آرایشگاه می‌باشد، و ایرانی‌ها در این زمینه بسیار شهره‌اند.
با توجه به علاقه‌ی روزافزون ایرانیان به آلانیا، بازار سرمایه‌گذاری در بخش املاک این شهر نیز بسیار گرم است. و به همین دلیل تعداد زیادی از آنها دربخش مسکن (ساختمان سازی، املاک) فعال هستند.
یکی دیگر از محل‌های اشتغال ایرانیان دفاتر تجاری است. تجار ایرانی که در ترکیه و یا سایر کشورهای اروپایی فعالیت می‌کنند آلانیا را مرکز مناسبی برای تاسیس دفاتر بین‌المللی خود یافته‌اند. در نتیجه بخش زیادی از ایرانیان آلانیا در مشاغل اداری و در شرکت‌های ایرانی و بین‌المللی مشغول هستند.
عکاسی، فیلم‌برداری، مادلینگ نیز از مشاغل پر طرفدار ایرانی‌ها در آلانیا به شمار می‌آیند.
آلانیا پتانسیل خوبی برای کسب و کارهای خصوصی دارد و شهردار آقای آدم مرات (Adem Murat) از این امر بخوبی حمایت می‌کند. تصور کنید این شهر 300 روز سال هوای آفتابی و تابستانی دارد و مقصد گردشگران خارجی بسیار زیادی است.

به کار در ترکیه علاقه‌مندید؟ مطلب بهترین شغل برای ایرانی‌ها در ترکیه را حتما بخوانید.

مدرسه ایرانی در آلانیا وجود دارد؟

از آنجا که حضور ایرانیان در شهر آلانیا به عنوان ساکنان جدید این شهر قدمت چندانی ندارد، مدرسه‌ی فارسی زبانی در این شهر تاسیس نشده است. علاوه بر مدارس دولتی و خصوصی وابسته به آموزش و پرورش ترکیه، مدارس بین‌المللی گزینه‌ی مناسبی برای تحصیل دانش‌آموزان ایرانی است.

وضعیت دانشگاهای آلانیا برای خارجی‌ها چگونه است؟

آلانیای ترکیه بیشتر یک شهر توریستی و تجاری محسوب می‌شود، اما دانشگاه‌ و موسسات آموزشی این شهر مکان مناسبی برای تحصیلات عالی نیز می‌باشد.

  • دانشگاه علاءالدین کی‌قباد
    این دانشگاه جزو معتبرترین دانشگاه‌های دولتی ترکیه محسوب می‌شود، که شامل 8 دانشکده، 3 موسسه‌ی پژوهشی و 3 مدرسه‌ی تخصصی می‌شود. تدریس در دانشگاه علاء‌الدین کی‌قباد به دو زبان ترکی و انگلیسی صورت می‌گیرد و سالانه تعداد زیادی دانشجوی غیر ترک را پذیرش می‌کند.
  • دانشگاه پیام نور شعبه‌ی آلانیا
    یکی از شعب بین‌المللی دانشگاه پیام نور در آلانیای ترکیه افتتاح شده. سیستم آموزشی در این دانشگاه مبتنی بر آموزش از راه دور و دوره‌های مجازی است. منابع شنیداری و دیداری آموزشی نیز به فراخور چارت درسی در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد. دانشگاه پیام نور شعبه‌ی آلانیا 40 رشته‌ی تحصیلی در مقطع کارشناسی و 120 رشته‌ی تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد دارد. زبان آموزشی این دانشگاه فارسی است و در صورت نیاز و تامین منابع زبان‌های دیگر را نیز دربرمی‌گیرد. نکته‌ی قابل توجه در مورد دانشگاه پیام‌ نور آلانیا ارائه‌ی خدمات به دانشجویان مقیم و غیر مقیم است.

کلاس زبان ترکی برای خارجی‌ها در آلانیا پیدا می‌شود؟

آلانیا شهر دوزبانه‌ی ترکیه محسوب می‌شود، بسیاری از شهروندان ترک آلانیا به زبان انگلیسی مسلط هستند و احتمالا برای زندگی در این شهر کمتر از باقی شهرهای ترکیه به یادگیری زبان ترکی نیاز دارید. اما نمی‌توان انکار کرد برای زندگی در خاک ترکیه نیاز به یادگیری زبان ترکی استانبولی دارید.
دانشگاه علاءالدین کی‌قباد مهمترین مرکز آموزشی زبان ترکیه (تومر) از سطوح ابتدائی تا پیشرفته محسوب می‌شود. علاوه بر مرکز دولتی کی‌قباد آموزشگاه خصوصی در این شهر فعالیت می‌کنند که هزینه‌ی هر دوره آموزشی زبان در آنها برابر 500 لیر است.

کنسولگری ایران در آلانیا کجاست؟

جمهوری اسلامی ایران در آلانیا کنسولگری ندارد. هم‌وطنان ایرانی برای دریافت خدمات کنسولی می‌توانند از طریق سامانه‌ی میخک یا مراجعه به دفتر کنسولگری آنکارا درخواست‌های خود را پیگیری نمایند.
بخش کنسولی ایران در ترکیه برخی مواقع و با توجه به حجم درخواست‌ها به صورت موقت در شهرهای آلانیا و آنتالیا مستقر می‌شوند، و به این وسیله به امور اداری شهروندان ایرانی رسیدگی می‌کنند.

 

اگر تصمیم شما برای خرید ملک در ترکیه جدی است، کافی‌ست از طریق شماره تماس واتساپ استانبول 00905312699346 با کارشناسان ام‌تی‌سی هوم در ارتباط باشید تا اطلاعات لازم را برای خرید ملک مدنظرتان در شهرهای ترکیه در اختیارتان قرار دهند.