فتحیه کجاست؟

فتحیه کجاست؟

تا به حال نام فتحیه به گوش‌تان خورده است؟ فتحیه، شهری ساحلی‌ست که در کناره‌های دریای اژه قرار گرفته. یک بندرگاه قدیمی که به شهر فیروزه‌ای مشهور شده است. این شهر باستانی بخشی از استان موغله محسوب می‌شود. در ادامه با ام تی سی هوم همراه باشید تا بیشتر در مورد این شهر زیبا بدانیم.

فتحیه در گذر تاریخ

از نظر تاریخی قدمت شهر فتحیه به 5000 سال پیش باز می‌گردد. زمانی که این شهر با نام تلمسوس، بخشی از لیکیا، یکی از دولت شهرهای مهم دوران باستان بود. در افسانه‌های یونانی آمده که آپولو دلباخته‌ی دختر شاه فنیقی، آگنور می‌شود. برای به دست آوردن دل دختر خود را به شمایل سگی کوچک در می‌آورد و پس از آن‌که دختر دلبسته‌ی سگ شد در هیات جوانی زیبا خود را به او نشان می‌دهد. حاصل این عشق پسری است به نام تلمسوس به معنای «سرزمین چراغ‌ها».

فتحیه
اینجا سرزمین چراغ‌هاست

شهر روشنایی‌ها یا همان تلسموس در طول حیات خود رخدادهای بزرگی به خود دید، از جمله سردار ایرانی هارپاگوس در 547 قبل از میلاد که به این ترتیب برای مدتی بخشی از خاک ایران باستان – پارس – محسوب می‌شد. در قرن 5 قبل از میلاد به عنوان دولت شهری مستقل به حیات خود ادامه داد.
در زمان امپراطوری بیزانس تحت حاکمیت امپراطوران روم شرقی بود و از سال 1424 و با قدرت گرفتن خاندان عثمانی به عنوان بخشی از خاک امپراطوری جدید شناخته می‌شد. از 1424 تا 1934 نام این شهر مکری بود. در این سال کاپیتان فتحی بیگ در تلاش برای پرواز از استانبول به قاهره به عنوان اولین پرواز میان این دو کشور، در نزدیکی مکری سقوط کرد و جان باخت، به همین سبب و برای بزرگداشت او نام مکری به فتحیه تغییر پیدا کرد.

با اقامت در ترکیه دسترسی به این شهرهای زیبا به سادگی آب خوردن می‌شود. اگر قصد خرید ملک در ترکیه و اخذ اقامت ترکیه را دارید با مشاوران ام تی سی هوم تماس بگیرید.

گردش در فتحیه

شهر ساحلی فتحیه بی شک یکی از زیباترین بنادر ترکیه محسوب می‌شود. آب و هوای معتدل مدیترانه‌ای، سفر به این شهر را در هر فصلی از سال دلپذیر کرده است. در تابستان دما به ندرت از 30 درجه سانتیگراد بالاتر می‌رود و در زمستان متوسط دمای این شهر 10 درجه سانتیگراد است. به این ترتیب گشت زنی در سواحل فیروزه‌ای این ساحل زیبا در تمام ماه‌های سال لذت‌بخش خواهد بود. دریای زلال آبی، شن‌های روان، هوای پاک و آرامش شهر، تنها بخش کوچکی از جذابیت‌های فتحیه می‌باشند.

  1. ساحل اولودنیز: در پهنای شهر فتحیه کناره‌ی ساحلی زیبایی وجود دارد که با شن‌های روشن و سفید پوشیده شده است. آب دریا به دلیل شفافیت و پاکی به رنگ آبی روشن است و ترکیب این دو صحنه‌ی بی‌نظیری را ایجاد کرده که در کمتر ساحلی در جهان شاهدش خواهید بود. بی‌دلیل نیست که به آن شهر روشنایی‌ها می‌گفتند.
    اولودنیز علاوه بر چشم اندازه فیروزه‌ای دریا، مشرف به کوه آتشفشانی باباداغ نیز هست. در قسمت شمالی ساحل تالاب بزرگی قرار دارد که آب آن از دریا تیره‌تر است اما به همان زلالی و شفافیت.
  2. آرامگاه آمینتاس: قدمت این بنا به 350 سال قبل از میلاد و به زمان استقرار دولت شهر لیکیا باز می‌گردد. اگر از مرکز شهر فتحیه به سمت جنوب بروید به کوه‌های آهکی برخواهید خورد که بقایای شهر باستانی تلمسوس را در خود نگه داشته.
    آرمگاه آمینتاس در دل صخره‌های آهکی حفر شده است. وقتی در بالاترین نقطه‌ی این مقبره می‌ایستید به راحتی و در یک نگاه می‌توانید فتحیه و سواحل اطراف آن را به راحتی ببنید.
  3. مقبره‌های لیکیایی: بنا به سنت عجیب اهالی لیکیا مردگان نه درمکان مشخصی به نام قبرستان بلکه در سطح شهر دفن می‌شدند از آن رو مشاهده بقایای این مقبره‌های باستانی در فتحیه امر غریبی نیست.
    یکی از این مقبره‌ها که به دلیل ظرافت در کنده‌کاری بر روی آهک بسیار مشهور است در پارک شهرداری (بلدیه) قرار داد. این مقبره بیشتر شبیه به یک خانه‌ی دو طبقه است که بر روی آن نقش برجسته‌هایی از سربازان جنگی هک شده.
  4. موزه‌ی فتحیه: وقتی مقصد سفر شما یک شهر تاریخی و باستانی است، بی‌شک باید به موزه‌ی آن شهر نیز مراجعه کنید. موزه‌ی فتحیه عصاره‌ی تاریخ هزاران ساله‌ی این شهر است و گنجیه‌ی ثروت مالی و معنوی آن است.
    موزه‌ی فتحیه محل نگهداری جواهرات، سکه، کتیبه‌ها و آثار تاریخی تمام ادوار تاریخی این شهر است. شما با گردش در این موزه می‌توانید تاریخ فتحیه از زمان عصر مفرغ، تمدنی هلنی، دوره‌ی بیزانس و دوره‌ی اسلامی تا دوران معاصر را یک جا ببنید.
  5. پارک ملی ساکلکنت: در دل صخره‌های طبیعی اطراف فتحیه و در کنار رودهای خروشان اسن و کاراچای در سال 1996 پارک ملی ساکلکنت به معنای شهر پنهان افتتاح شده است. دلیل این نام‌گذاری محاصره‌ی این بخش از طبیعت توسط صخره‌ها و قرارگیری آن در دل یک دره‌ی بزرگ است.
    پارک ساکلکنت یک جاذبه‌ی طبیعی بکر است که می‌توانید لحظاتی در کنار طبیعت آرامش را تجربه کنید. اگر در تابستان به فتحیه مسافرت می‌کنید حتما گردش در این پارک را در برنامه‌های خود بگنجانید چرا که ویژگی‌های جغرافیایی، این پارک را در تابستان به یک خنک کننده‌ی طبیعی تبدیل کرده است.
  6. خرابه‌های تلوس: تلوس، شهری که قدمت آن به 4000 سال پیش بازمی‌گردد یک جاذبه حیرت‌انگیز به حساب می‌آید و در تمام دوره‌ها توسط حکومت‌های مختلف به حیات خود ادامه داده. برای مثال درحالی که در بالای خرابه‌های تلوس کاخ دوره‌ی عثمانی دیده می‌شود، دیواره‌های پایینی آن متعلق به دوران لیکیا می‌باشد.
    کاخ، برج و بارو، معبد، کلیسا، بازار و یک آمفی تئاتر خرابه‌های تلوس را تشکیل می‌دهد. یک نگاه و گردش سَرسَری هم شما را متوجه درهم آمیزی فرهنگ‌های مختلف و ادوار تاریخی این خرابه‌ها می‌کند.
  7. شهر قدیمی فتحیه: در شرق فتحیه و در کنار منطقه‌ی مارینا شهر قدیمی فتحیه قرارگرفته، کوچه پس‌کوچه‌های سنگی و بناهای قدییمی این شهر امروزه توجه گردشگران زیادی را به خود جلب کرده است.
    گردش در این منطقه خالی از لطف نیست. شما می‌توانید حین پیاده‌روی به بازارها و مغازه‌های محلی سربزنید. این منطقه‌ی فتحیه بهترین مکان برای تهیه سوغاتی است؛ ادویه فروشی‌ها، مغازه‌های صنایع دستی و فرش فروشی‌های این منطقه کار شما را بسیار آسان خواهد کرد. ضمن آنکه کافه‌ها و رستوران‌های شهر قدیم فتحیه با انواع خوراکی‌های سنتی می‌تواند فرصت خوبی برای استراحت شما فراهم کند.
  8. بازار فتحیه: مگر می‌شود به مسافرت رفت و سری به بازار نزد. در فتحیه به رسم هر سه‌شنبه‌ در قسمت شرقی شهر قدیمی بازار روزی برپا می‌شود. بسیاری از شهرهای اطراف برای خرید به بازار فتحیه می‌آیند و همین جذابیت‌های بازار را برای گردشگران خارجی چند برابر می‌کنند.
    کالاهایی که در این بازار فروخته می‌شوند بسیار متنوع هستند. از ادویه و انواع خوراکی گرفته تا صنایع دستی محلی و پوشاک. اگر گذرتان به بازار فتحیه افتاد چانه زدن را فراموش نکنید چرا که رسم این بازار است.
  9. ساحل چالیس: این منطقه‌ی زیبا در قسمت شمالی فتحیه قرار دارد. ساحلی طویل که فضای گسترده‌ای را برای گردش و استراحت توریست‌ها فراهم کرده است.
  10. کایاکوی یا شهر ارواح: 8 کیلومتر که از فتحیه فاصله بگیرید به این دهکده‌ی تاریخی می‌رسید که زمانی محل سکونت مسیحیان ارتودکس عثمانی بود. بین سال‌های 1919 تا 1922 و جنگ میان ترکیه و یونان، ساکنان این شهر که یونانی الاصل بودند به یونان فرستاده شدند و این شهر خالی از سکنه شد.
    کایاکوی
    معماری و خانه‌های این شهر بیشتر از قرن 18 و 19 میلادی باقی مانده

    با اینکه کایاکوی شهری چند صد ساله است اما معماری و خانه‌های آن بیشتر از قرن 18 و 19 میلادی باقی مانده. کایاکوی یک شهر کاملا سالم با خانه‌های خالی است به همین دلیل به آن شهر ارواح گفته می‌شود.

  11. بندر فتحیه: مکانی جذاب برای تفریح کردن در دریا. برای قایق‌سواری می‌توانید به این بندرگاه در ضلع جنوبی خلیج مارینا بروید.
    در کنار طبیعت زیبا و پر درخت بندر فتحیه رستوران‌ها و کافه‌های زیادی وجود دارد که می‌تواند خاطره‌ی خوشی از یک بعد از ظهر در فتحیه را برای شما خلق کند.
  12. دره‌ی پروانه: در امتداد ساحل اولدونیز و در میان صخره‌های ساحل کوچکی وجود دارد که به نام دره‌ی پروانه‌ها شهرت پیدا کرده است. در این منطقه‌ی زیستی ویژه بیش از 80 گونه پروانه زندگی می‌کنند که منظره‌ی رویایی را در برابرچشم‌های شما خلق خواهند کرد.
    دسترسی به دره‌ی پروانه به صورت زمینی عملا غیر ممکن است و تنها از طریق دریا می‌توان به آن دست پیدا کرد. این خور طبیعی علاوه بر ساحل خلوت و بکر 2 آبشار زیبا هم دارد که فاصله‌ی ژوئن و سپتامبر بسیار خروشان هستند.

علاوه بر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی سرگرمی‌های بسیاری در بندر فتحیه وجود دارد. پرواز بر فراز ساحل ایلودنیز یکی از این فعالیت‌هاست. گردشگران می‌توانند از بالای کوه باباداغ به وسیله‌ی چتر و یا پاراگلایدر در آسمان فتحیه پرواز کنند.
مراکز ورزشی در فتحیه برنامه‌های غواصی بی‌شماری در نقاط مختلف دریا ترتیب داده‌اند و گردشگران زیادی ضمن کشتی‌سواری بر روی دریا به گشت ‌وگذار زیر آب‌ها نیز می‌پردازند.

فتحیه
پرواز بر فراز ساحل ایلودنیز

سفر به فتحیه

به دلیل آب و هوای معتدل مدیترانه‌ای سفر به فتحیه در هر زمان از سال می‌تواند لذت بخش باشد اما بهترین زمان سفر به بندر فتحیه در فاصله‌ی زمانی اوایل بهار تا اواخر پاییز است.
بهترین روش سفر به فتحیه از طریق فرودگاه بدروم است که در فاصله‌ی 255 کیلومتری از شهر فتحیه قرار دارد. فاصله‌ی زمانی بدروم تا فتحیه 3 ساعت است. شما می‌توانید با خرید بلیط هواپیما با قیمت متوسط بین 8 تا 9 میلیون تومان ابتدا وارد بدروم شوید و سپس با اتوبوس به سمت فتحیه بروید. قیمت اتوبوس بدروم – فتحیه بین 68 تا 136 لیر ترکیه است.
راه دیگر برای رسیدن از بدورم به فتحیه این است که سوار کشتی‌های مسافربری شوید. این کشتی‌ها در مدت 2 ساعت و نیم شما را به بندر فتحیه می‌رساند. قیمت بلیط کشتی‌های مسافربری برابر با 480 تا 1400 لیر ترکی است.
هزینه‌ی اقامت در فتحیه بسیار به صرفه است. به صورتی که شما می‌توانید به راحتی در یک هتل سه ستاره تنها با پرداخت شبی 400 هزار تومان ساکن شوید. البته که هتل‌های لوکس و پنج ستاره‌ی زیادی در این شهر یافت می‌شوند که برای اقامت در آنها مبالغ بیشتری باید صرف کنید.
اگر قصد گذران تعطیلات در ترکیه را دارید و برایتان مهم است که سفر اقتصادی را تجربه کنید، سفر به فتحیه گزینه‌ی مناسبی برای شماست. بناهای تاریخی در کنار جاذبه‌های طبیعی و امکانات توریستی، سفر به فتحیه را برای همه‌ی افراد لذت بخش می‌کند. فرقی ندارد شما با دوستان خود به سفر بروید یا با خانواده، پیر باشید یا جوان. فتحیه با زیبایی و آرامش میزبان شما خواهد بود.