اراسموس ترکیه نوعی بورسیه تحصیلی است که با استفاده از آن میتوانید در کشورهای عضو اتحادی اروپا تحصیل کنید. البته شرط اصلی بهرهمندی از این فرصت، داشتن رزومه متناسب با رشته تحصیلی است. در کلیت ماجرا دانشجو میتواند از امکانات کشورهای اراسموس استفاده کرده و تجربه متفاوتی را در زندگی خود کسب نماید. ام تی سی هوم قصد دارد در این مقاله برنامه اراسموس ترکیه و شرایط ورود به آن را موردبررسی قرار دهد. با ما همراه باشید.
برنامه اراسموس چیست؟
برنامه اراسموس از سال 1978 برای جذب نیروی انسانی بیشتر در کشورهای عضو اتحادیه اروپا طرحریزیشده است. این برنامه به دانشجویان اجازه میدهد تا با اخذ بورسیه در کشورهای همپیمان در این طرح، بتوانند تجربیات بیشتری را در رشته موردعلاقه خود به دست آورند.
ازآنجاییکه اتحادیه اروپا در تمام سالهای پشتیبانی از این طرح، نتایج بسیار مؤثری را به دست آورده است، هرساله بودجه موردنظر برای آن را نیز افزایش میدهد. بودجه تعیینشده برای برنامه اراسموس در سال 2021 حدود 26.2 میلیارد یورو در نظر گرفته شده بود. اهداف اصلی این طرح را نیز بهاینترتیب شرح دادهاند که:
- روی مسئله ارتقا زندگی اجتماعی تمرکز شود
- جوانان به زندگی دموکرات تشویق شوند
با این اوصاف، استفاده از برنامه اراسموس ترکیه و دیگر کشورها برای همه آزاد است. اما امکان استفاده از این طرح برای اشخاص و سازمانها، به کشوری که در آن مستقر هستید بستگی دارد. کشورهایی که واجد شرایط پذیرش دانشجو در این شرح هستند، به دودسته اصلی تقسیم میشوند.
- کشورهای عضو برنامه اراسموس
- کشورهای شریک در برنامه اراسموس
کشورهای عضو شده در این برنامه تمامی موضوعات این طرح را پوشش میدهند. اما کشورهایی که شریک این طرح شدهاند، تنها برخی از موارد ذکرشده در طرح را ارائه میدهند.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع دریافت بورسیه تحصیلی در ترکیه
برنامه اراسموس در کدام کشورها برگزار میشود؟
کشورهای اراسموس عوض اتحادیه اروپا هستند. البته برخی از کشورهای غیر عضو نیز در اجرای این طرح شراکت دارند. لیست این کشورهای عضو شده در طرح اراسموس به شرح زیر است.
- سوئد
- فنلاند
- اسلواکی
- اسلوونی
- رومانی
- پرتغال
- لهستان
- اتریش
- هلند
- مالت
- مجارستان
- لوکزامبورگ
- لیتوانی
- لتونی
- قبرس
- ایتالیا
- کرواسی
- فرانسه
- اسپانیا
- یونان
- ایرلند
- استونی
- آلمان
- دانمارک
- جمهوری چک
- بلغارستان
- بلژیک
این میان برخی از کشورهای غیراروپایی نیز در عضویت اجرای برنامه اراسموس هستند. این کشورها عبارتاند از:
- جمهوری مقدونیه شمالی
- صربستان
- ایسلند
- لیختناشتاین
- نروژ
- ترکیه
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع کسب اقامت ترکیه از طریق تحصیل
همچنین کشورهایی که در برنامه اراسموس شراکت دارند، در این لیست قرار دارند:
- ایران
- سان مارینو
- چین
- مالزی
- پاکستان
- عراق
- موناکو
- فیلیپین
- میانمار
- اندونزی
- یمن
- واتیکان
- کره جنوبی
- بنگلادش
- هند
در تمامی این کشورها، برنامه جدید اراسموس پلاس (Erasmus+) برای سالهای 2021 تا 2027 در مارس 2021 با افزایش بودجه بیش از 28 میلیارد یورو راهاندازی شد. این طرح بینالمللی، همکاری در مباحث آموزشوپرورش جوانان بهعنوان نیروی کار با توانایی بالا را در نظر دارد.
علاوه بر این، برنامه اراسموس ترکیه همچنین از بیش از 46000 دانشجو و کارمند از اتحادیه اروپا برای تحصیل یا تدریس در ترکیه حمایت کرد. طی سالهای گذشته، آلمان بزرگترین کشور ارسالکننده دانشجو بوده و پسازآن لهستان، هلند و فرانسه قرار دارند. آلمان همچنین محبوبترین مقصد برای دانشجویان ترکیهای اراسموس و پسازآن لهستان، ایتالیا و اسپانیا هستند.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل زندگی تحصیلی و دانشجویی در ترکیه
معرفی اراسموس ترکیه
همانطور که در لیست بالا مشاهده کردید، کشور ترکیه نیز عضو غیراروپایی این طرح است. برنامه اراسموس ترکیه به این صورت اجرا میشود که شما شرایط لازم برای به دست آوردن این فرصت را داشته باشید. سه شرط اصلی برای این مهم عبارتاند از:
- داشتن معدل مناسب در هر مقطع تحصیلی. این معدل از نمره چهار حساب میشود. برای دانشجویان کارشناسی 2.20، برای دانشجویان ارشد 2.50 و برای دانشجویان دکتری معدل ترم جاری آنها موردنظر است.
- کسب نمره مناسب در آزمون زبان که از طرف دانشگاه متقاضی برگزار میشود. درواقع را شما دانشجوی ترکیه هستید و میخواهید از برنامه اراسموس ترکیه برای رفتن به ایتالیا استفاده کنید، باید در دانشگاه ترکیه آزمون زبان انگلیسی را بگذرانید. کمترین نمره لازم برای این مرحله 50% کل نمره است.
- بهتر است که دانشجو به زبان کشوری که میخواهد به آن سفر کند نیز آشنا باشد. کشورهای مانند چین، مالزی، عراق و غیره زبانهای جداگانهای دارند. آشنایی به این زبانها میتواند نکته مثبتی در زمان اقدام برای برنامه اراسموس ترکیه و دیگر کشورها باشد.
در نظر داشته باشید که استفاده از برنامه اراسموس ترکیه برای ایرانیان مناسبتر است. زیرا ترکیه عضو اجرایی این طرح است و بودجهای که برای آن دریافت میکند، بسیار مناسبتر از بودجه دریافتی دانشگاههای ایران است. پس راه مناسب برای استفاده از برنامه اراسموس ترکیه این است که در ابتدا دانشجوی این کشور باشیم و بعد برای استفاده از این فرصت، اقدامات لازم را در نظر بگیریم.
بیشتر بخوانید: اجارهی خانه در ترکیه برای دانشجویان و دانش آموزان {آپدیت 2021}
چطور بورسیه اراسموس ترکیه را به دست آوریم؟برای دریافت بورسیه اراسموس ترکیه یا همان انتقال دانشجو به ترکیه، باید در ابتدای امر مدارک لازم را تهیه نمایید. در نظر داشته باشید که این مسئله با رزومه شما پیوند مستقیم دارد. همچنین مهم است که شما سال اول تحصیلی خود را به اتمام رسانده باشید. درواقع درخواست برای استفاده از برنامه اراسموس ترکیه از سال دوم امکانپذیر است.
مدتزمان موردنیاز برای دریافت فرصت اراسموس سه ماه تا یک سال تخمین زده میشود. در این روند باید با مؤسسات و دانشگاههایی که این نوع پذیرش دانشجو را در نظر دارند، هماهنگیهای لازم را انجام دهید. یکی از ویژگیهای استفاده از برنامه اراسموس ترکیه این است که شما مجبور نیستید شهریه اضافه پرداخت کند. همچنین احتمال این نیز وجود دارد که بخشی از هزینههای شما توسط کشور مبدأ، پرداخت شود.
بری دریافت برنامه اراسموس ترکیه لازم است که با دانشگاه خود در تماس باشید تا بدانید آنها چگونه این مسیر را پیش خواهند برد. همچنین استفاده از تجربیات افرادی که این مسیر را طی کردهاند نیز به شما کمک شایانی خواهد کرد. معمولا دانشگاه و مؤسسات شرکتکننده در این طرح، بهصورت یک واسطه عمل کرده و شما را به دانشگاه موردنظر خود میرسانند.
بیشتر بخوانید: دریافت اقامت ترکیه با خرید خانه
دانشگاههای فعال در برنامهی اراسموس
در مسیر جستجوی خود برای دریافت برنامه اراسموس ترکیه، لازم است که لیست دانشگاههایی که این طرح را ارائه میدهند هم بشناسید. ما برخی از آنها را برای شما لیست کردهایم.
- استانبول تکنیک
- سابانجی
- آبانت عزت بایسال
- آفیون کوجاتپه
- آتاتورک
- چوکورووا
- فاتیح
- اژه
- امام قهرمان ماراش
- کوچ
- مارمارا
- تراکیا
بیشتر بخوانید: با بهترین دانشگاه های ترکیه آشنا شوید؟
رشتههای تحصیلی طرح اراسموس
اراسموس ترکیه و دیگر کشورها تنها برای دانشجویان نیست و حتی کارمندان، کارآموزان و دانش آموزان نیز میتواند از این طرح استفاده کنند. برای نمونه یک معلم یا استاد دانشگاه با استفاده از طرح اراسموس میتواند مدتی را در یک مؤسسه خارج از کشور به تدریس بپردازند. افرادی که خارج از مباحث آموزشی مشغول به کار هستند، میتوانند با اثبات میزان توانایی خود (در رزومه و مصاحبههای مربوطه) از طرح اراسموس ترکیه برای ارتقاء سطح کاری خود استفاده کنند.
همچنین کارآموزان و دانش آموزان نیز میتوانند در برنامه اراسموس ترکیه سهم خود را دریافت کنند. این مهم تنها برای کسانی که بهصورت تئوری مشغول به تحصیل هستند تنظیمنشده. کسانی که پس از پایان دوران تحصیل خود را دوره کارآموزی نیاز دارند هم میتوانند از طرح اراسموس و ویژگیها مختلف آن استفاده نمایند.
بیشتر بخوانید: بهترین دانشگاه های دولتی ترکیه در استانبول
محبوبترین رشتههای تحصیلی
نکته مهم دیگری که باید در این مورد بدانید، رشتههای موردقبول در طرح اراسموس است. بهترین رشتهها برای تحصیل در ترکیه و استفاده از طرح اراسموس در این کشور عبارتاند از:
- کشاورزی و دامپزشکی
- هنر و فرهنگ
- علوم و فناوری کامپیوتر
- اقتصاد و مدیریت
- آموزش و ورزش
- علوم انسانی و اجتماعی
- زبانها و مطالعات بینالمللی
- حقوق و مدیریت دولتی
- پزشکی و سلامت
- علوم طبیعی
بیشتر بخوانید: آسان ترین راه گرفتن اقامت ترکیه چیست؟
نتیجه سخن
درمجموع، برای استفاده از طرح اراسموس ترکیه، باید بدانید دانشگاه و یا مؤسسه موردنظر شما در این امر شریک است یا خیر. پس از کسب اطلاعات لازم میتوانید از راهنماییهای آنها استفاده کرده، درخواست خود را برای دریافت بورسیه اراسموس ترکیه تکمیل کنید. اشاره کردیم که این روند از 3 ماه تا 1 سال وقت لازم دارد. این زمان را میتوان با استفاده از تجربیات کارشناسان متبحر، به خوبی مدیریت کرد. ما در ام تی سی هوم، کنار شما هستیم تا روند اخذ بورسیه اراسموس را به راحتی طی کنید.
همچنین اگر علاقهمند به تحصیل در ترکیه هستید، میتوانید با مراجعه به سایت turkey-study.com اطلاعاتی بیشتری در این زمینه دریافت کنید.