ترکیه مناطق صنعتی را به شهر‌هایی از کشور اختصاص می‌دهد که مناطق سازمان‌یافته بزرگی هستند

5 شهر بزرگ صنعتی در ترکیه را بشناسیم

نویسنده: admin-salehi
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

اقتصاد ترکیه به نوبه خود توانسته است علاوه بر گردشگری، تجارت و بازار املاک، صنایع ترکیه را نیز توسعه دهد. سرمایه‌گذاری صنعتی در ترکیه یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد ترکیه است. صنعت ترکیه از قرن 18 رشد کرده و در طول زمان به یکی از بزرگ‌ترین کشورهای تولید کننده در جهان تبدیل‌شده است. ترکیه مناطق صنعتی را به شهر‌هایی از کشور اختصاص می‌دهد که مناطق سازمان‌یافته بزرگی هستند تا با فراهم کردن زیرساخت‌های قوی لازم و همه نیازهای ضروری، شرکت‌ها و کارخانه‌های صنعتی بتوانند محیطی مناسب برای اجرای فعالیت‌های خود داشته باشند. در این مقاله‌ی ام تی سی هوم به معرفی چند شهر صنعتی ترکیه که فعالیت‌های صنعتی در آن‌ها انجام می‌شود و بیشترین تراکم جمعیت را دارند، می‌پردازیم.

شهر صنعتی به چه معنا است؟

شهر صنعتی به شهری گفته می‌شود که در آن اقتصاد صنعت محور است و کارخانه‌های مهم و سایر تأسیسات تولیدی در آن جمع شده‌اند. شهرک‌هایی که سهم تولیدات صنعتی‌شان در درآمد شهر مهم است نیز در این گروه قرار می‌گیرند. شهرهای صنعتی ترکیه که فعالیت‌های صنعتی در آن‌ها انجام می‌شود بیشترین تراکم جمعیت را دارند. دلیل این تراکم جمعیت وجود فرصت‌های شغلی فراوان در این شهر‌ها است.

در این شهرها حوزه حمل‌ونقل، ارتباطات و خدمات نیز بسیار توسعه‌یافته است. به عنوان مثال می‌توان از شهرک صنعتی استانبول، کوجاعلی یا شهرک صنعتی بورسا ترکیه نام برد. این چند شهر صنعتی ترکیه با کسب بیشترین سود در صادرات به اقتصاد کشور کمک می‌کنند و از نظر ارزش‌افزوده و اشتغالی که به دلیل داشتن صنعت قوی برای اقتصاد کشور ایجاد کرده‌اند از اهمیت بالایی برخوردار هستند. بخش قابل توجهی از جمعیت شاغل در این گونه شهرها در زمینه صنعتی کار می‌کنند.

بیشتر بخوانیدخرید ملک؛ بهترین راه دریافت اقامت ترکیه

مناطق صنعتی سازمان‌یافته در ترکیه

ترکیه در سال‌های اخیر به صادرکننده بسیاری از محصولات تبدیل‌شده است که امروزه با استقبال خوب واردکنندگان مواجه شده‌اند. از این‌رو دولت ترکیه به دلیل اهمیت صنعت و نقش آن در حمایت از تولید داخلی و بهبود اقتصاد کشور، فعالانه به دنبال ایجاد شهرهای صنعتی بیشتر است. 322 منطقه صنعتی در ترکیه در 80 منطقه توزیع‌شده است، که از این تعداد 255 منطقه فعال‌شده است که در حال حاضر در حال فعالیت هستند و مناطق باقی‌مانده در حال ساخت هستند.

استانبول نبض اقتصاد ترکیه

استانبول، بهترین شهر صنعتی ترکیه، به غول صادراتی ترکیه مشهور است و رتبه اول را در بین شهرهای صنعتی ترکیه دارد. با توجه به شهرهایی که شرکت‌های ISO 500 در آن‌ها قرار دارند، استانبول بدون شک بزرگ‌ترین شهر صنعتی ترکیه از نظر گردش مالی است. تقریباً نیمی از صادرات کشور ترکیه به استانبول بستگی دارد. استانبول درآمد بالایی از صادرات کالاهای تولیدی خود دارد و محصولات این شهر صنعتی ترکیه بیشتر به کشورهای آلمان، ایران، روسیه و آذربایجان صادر می‌شود و تأثیر زیادی در اقتصاد کشور ترکیه دارد.

بیشتر بخوانیدمعرفی پروژه‌ های استانبول که معروف شده‌اند

نیمی از صادرات کشور ترکیه به استانبول بستگی دارد.
استانبول غول صادراتی، رتبه اول را در بین شهرهای صنعتی ترکیه دارد.

بورسا مهد صنایع سنگین

بورسا، دیگر شهر صنعتی ترکیه است و به مهد صنایع سنگین مشهور است. همچنین این شهر صنعتی در ترکیه یکی از بهترین شهرهای ترکیه برای زندگی و مهاجرت است. بورسا به عنوان یک شهر صنعتی نسبتاً جدید است که نتیجه تلاش دولت ترکیه برای دور کردن صنعت از استانبول است.

تا دهه 1980، بورسا به خاطر ساختمان‌های چند صدساله‌اش از زمانی که دومین پایتخت امپراتوری عثمانی در قرن چهاردهم بود و به دلیل نزدیکی به کوه اولوداغ، مرکز پیشرو اسکی ترکیه، شناخته‌شده بود و از آن زمان به بعد تدریج به یک شهر صنعتی تبدیل شد.

موقعیت جغرافیایی بورسا نیز مزیت مهمی برای صنعت بورسا است، بورسا از نظر موقعیت مکانی دروازه ورودی غرب به ترکیه است. بسیاری از محصولات دنیا به کشورهای اروپایی و یا کشورهای همسایه از طریق این شهر صنعتی ترکیه صادر می‌شود.

بورسا با تأسیس کارخانه‌های ابریشم با سرمایه‌های خارجی در قرن نوزدهم، با تأسیساتی مانند کارخانه مرینوس که با سرمایه‌گذاری عمومی تأسیس شد و تأسیسات صنعتی توسط بخش خصوصی، نقش مهمی در توسعه اقتصاد کشور داشت. در بورسا، بخش‌هایی مانند نساجی، خودروسازی، تولید ماشین آلات فلزی، صنایع مبتنی بر کشاورزی، غذا و مبلمان به منصه ظهور رسیده و ارزش زیادی برای کشور ترکیه ایجاد می‌کنند.

بورسا علاوه بر بخش‌های برجسته خود، به تولید محصولات با فناوری پیشرفته با بخش‌های رو به رشد خود مانند سیستم‌های ریلی، هوانوردی و دفاعی ادامه می‌دهد. این شهر صنعتی به لطف صنعت و تجارت پیشرفته خود، مرکز جذب جهانی است. همچنین سهم قابل توجهی در رشد اقتصادی ترکیه دارد و یکی از اقتصادهای نوظهور بزرگ است.

بیشتر بخوانیدمعرفی بهترین شرکت‌های ساخت و ساز در ترکیه

منطقه‌ی صنعتی اژه

مناطق صنعتی سازمان‌یافته بیشتر در مناطق ساحلی ایجادشده‌اند، مهم ترین عامل برای انتخاب مناطق ساحلی حمل‌ونقل است. مناطق صنعتی سازمان‌یافته در شرق و جنوب شرق ترکیه اندک هستند، مشکلات حمل‌ونقل و کمبود سرمایه دو عامل مهم در این امر است. سازمان‌یافته‌ترین مناطق صنعتی ساحلی در ترکیه در مناطق مرمره و دریای اژه قرارگرفته‌اند. منطقه‌ی صنعتی اژه دومین منطقه دریایی است صنعت در آن متمرکزشده است و یکی از بزرگ‌ترین مناطق آزاد ترکیه است که توانست حجم تجارت خود را در سال‌های اخیر افزایش دهد. در این شهر صنعتی ترکیه که صنایع نساجی، رنگ و فلز نیز رایج است، صنعت به سرعت در حال توسعه است.

بیشتر بخوانیدهر آنچه که باید در مورد ثبت شرکت در ترکیه بدانید

مناطق صنعتی سازمان‌یافته بیشتر در مناطق ساحلی ایجاد شده‌اند
سازمان‌یافته‌ترین مناطق صنعتی ساحلی در ترکیه در مناطق مرمره و دریای اژه قرارگرفته‌اند.

کوجاعلی شهری مولد سرمایه

کوجاعلی یکی از مهم‌ترین شهرهای صنعتی و بعد از استانبول توسعه‌یافته‌ترین مرکز صنعتی ترکیه است. در شهر کوجاعلی که در مرکز ترکیه قرار دارد، صنایع شیمیایی و کاغذ رایج است. بزرگ‌ترین کارخانه‌های کاغذ، کشتی‌سازی و تولید تایر کشور ترکیه در کوجاعلی واقع‌ شده است.

کوجاعلی از نظر حوزه فعالیت پنجمین استان مهم در حوزه صادرات ماشین آلات است. شرکت‌های کوجاعلی در رتبه دوم فروش قرار دارند و حدود 7 درصد از کل سرمایه کشور را تأمین می‌کنند که از نظر جمعیت و وسعت رقم بسیار بالایی است.

بیشتر بخوانیدمزایا و معایب ثبت شرکت در ترکیه چیست؟

قونیه خوشمزه‌ترین شهر منطقه

شهر قونیه به شهر صنایع غذایی نیز معروف است. این شهر زیبا، زادگاه نان گوشتی، به شهر مولانا جلال‌الدین رومی نیز معروف است. قونیه، بزرگ‌ترین شهر ترکیه از نظر مساحت، به‌اندازه تاریخچه‌اش سابقه آشپزی دارد، می‌توانید غذاهای خوشمزه را در این شهر امتحان کنید.

قونیه علاوه بر انواع غذاها، دارای دسرهای فوق‌العاده خوشمزه است. علاوه بر این به لطف سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در این شهر صنعتی ترکیه، قونیه توانسته سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور ترکیه پیدا کند. بیشتر تولید مواد غذایی ترکیه در شهر صنایع غذایی، قونیه انجام می‌شود. این شهر صنعتی ترکیه سالانه حدود 5 میلیارد لیر صادرات به کشورهای مختلف از جمله آلمان، روسیه، ایران و عراق دارد.

بیشتر بخوانیدآسان ترین راه گرفتن اقامت ترکیه چیست؟

سخن پایانی

یکی از بزرگ‌ترین زمینه‌های پیشرفت هر کشوری در اقتصاد و تجارت خود، صنایع و محصولات آن است. ترکیه در دهه‌های اخیر پیشرفت چشمگیری در زمینه‌های صنعتی و تولیدی داشته است. در این میان در کشور ترکیه شهرهایی وجود دارند که بیشترین محصولات صنعتی را ارائه می‌دهند. این شهرها که در آن‌ها صنعت پیشتاز اقتصاد است، شهر صنعتی نام دارند. استانبول، غول صادراتی ترکیه رتبه اول شهرهای صنعتی را داراست. کوجاعلی شهری مولد سرمایه است که در صنایع شیمیایی و کاغذ می‌درخشد. بورسا با داشتن کارخانجات تولید کننده صنایع سنگین در توسعه اقتصاد کشور ترکیه نقش پررنگی داشته است. وقتی صحبت از آشپزی به میان می‌آید، شهر قونیه به یادها می‌آید این شهر با تولید مواد غذایی در مناطق صنعتی که در اختیار دارد سهم قابل توجهی در اقتصاد کشور ترکیه دارد.

در پایان از شما دعوت می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی خرید ملک در ترکیه مقاله‌ی از 0 تا 100 اخذ اقامت ترکیه با خرید خانه را بخوانید.

برچسب ها

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *