اجاره خانه در استانبول

راهنمای اجاره خانه در استانبول (هزینه+قوانین+مدارک) | فایل های 2024

نویسنده: admin-najafi
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

سالانه عده زیادی از ایران تصمیم می‌گیرند تا با اجاره خانه در استانبول مدت کوتاهی را در این کشور زندگی کنند که این امر فقط با داشتن اطلاعات کافی در رابطه با چگونگی اجاره، بهترین محله‌ها برای اجاره خانه در ترکیه و… به بهترین شکل ممکن صورت می‌گیرد. اگر شما نیز به دنبال اطلاعاتی نظیر متوسط قیمت اجاره در استانبول، مدارک مورد نیاز برای اجاره خانه و… هستید، در این مقاله از ام تی سی هوم با ما همراه باشید تا شما را به طور کامل راهنمایی کنیم و اطلاعات جامع و مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.

بهترین محله‌ها برای اجاره

در ابتدا لازم است بدانید که در کشور ترکیه و به ویژه در کلان شهر استانبول مفهومی به نام پایین شهر و بالا شهر رایج نیست و شما می‌توانید در یک موقعیت و محله، علاوه بر آپارتمان‌های گران قیمت و لوکس، ملک و خانه‌هایی با قیمت پایین‌تر را نیز در کوچه پایین و یا نزدیک آن محله مشاهده کنید. البته ناگفته نماند که برخی از منطقه‌ها نظیر محله فاتیح (Fatih istanbul) بسیار پرطرفدار هستند. جالب است بدانید که بر خلاف ایران اجاره سوئیت‌ها و آپارتمان‌های ارزان در شهر چشم‌نواز استانبول به صورت ماهانه، هفتگی و روزانه بسیار رایج است.

به عنوان مثال قیمت اجاره یک آپارتمان دوخوابه در میدان تقسیم مبلغی بین 300 تا 500 لیر در روز می‌باشد. در بخش اروپایی استانبول منطقه باهچه شهیر، منطقه بشیکتاش، لونت، اسن یورت و بیلیک دوزو جزو مناطق پیشنهادی به اتباع خارجی می‌باشد، زیرا علاوه بر مناسب بودن قیمت خانه‌ها، دسترسی از این مناطق به تمامی نقاط شهر به راحتی امکان‌پذیر است و همچنین از تمامی امکانات رفاهی برخوردار می‌باشند. منطقه کادیکوی، اسکودار، مال تپه، کارتال، عمرانیه و آتاشهیر نیز جزو بهترین مناطق آسیایی استانبول می‌باشند که آپارتمان‌های بسیار لوکس و با امکانات بالایی را در خود جای داده‌اند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره‌ی اجاره‌ی خانه در ترکیه

متوسط قیمت اجاره

حداقل قیمت اجاره برای یک آپارتمان 100 متر مربعی در کلان شهر استانبول بین 1200 تا 1500 لیر می‌باشد. اما ممکن است در پروسه‌ی پیدا کردن خانه مدنظر خود با توجه به امکانات و کیفیت، منطقه قرارگیری آپارتمان و… با قیمت‌هایی کاملا متفاوت روبه‌رو شوید. مثلا امکان دارد که خانه مورد علاقه شما در منطقه‌ای ناامن واقع شده باشد و یا از دسترسی سختی به دیگر مناطق شهر برخوردار باشد، بنابراین حتما قبل از اجاره خانه به دقت در مورد منطقه قرارگیری خانه تحقیق به عمل آورید تا بعدا دچار مشکل نشوید. لازم به ذکر است که در مناطق مرکزی شهر زیبای استانبول و محله‌های نزدیک به دانشگاه‌ها، میزان اجاره نسبت به دیگر مناطق این شهر بالا می‌باشد.

متوسط قیمت اجاره خانه در استانبول

به عنوان مثال قیمت اجاره‌ی یک آپارتمان کوچک در مرکز شهر بین 2500 تا 4000 لیر می‌باشد. اما خانه‌هایی در دیگر مناطق شهر با این رنج قیمت ممکن است از امکانات بسیار خوبی برخوردار باشند و یا حتی نوساز باشند. اگر قصد دارید که خانه با اثاثیه اجاره کنید باید بدانید که قیمت آن‌ها 25 درصد گران‌تر از سایر خانه‌ها می‌باشد. در صورتی که موقتا در استانبول ساکن هستید و یا قصد برگشت به کشورتان را دارید، پیشنهاد می‌کنیم که حتما خانه با اثاثیه اجاره کنید، زیرا به این ترتیب دیگر نیازی به خرید لوازم خانه نیست و شما می‌توانید هزینه‌های خود را صرف گشت و گذار در استانبول کنید و نهایت لذت را ببرید. به طور کلی باید گفته شود که متوسط قیمت اجاره در کلان شهر استانبول، سالانه تقریبا حدود 30 درصد افزایش می‌یابد.

آیا با اجاره می‌توان درخواست تابعیت داد؟

شایان ذکر است که اجاره خانه در ترکیه، آسان‌ترین راه برای اخذ اقامت موقتی این کشور زیبا می‌باشد، اما این اقامت برای تمامی محله‌ها و شهرهای استانبول برقرار نمی‌باشد. اداره مهاجرت استانبول طبق بیانیه‌ای در 15 ژانویه 2021 اعلام کرد که اخذ اقامت از طریق اجاره خانه در مناطق اسنیورت و فاتیح امکان‌پذیر نمی‌باشد. نکته بعدی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که شما با اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه، نمی‌توانید پاسپورت و تابعیت ترکیه را دریافت کنید.

آیا از ایران می‌توان برای اجاره آپارتمان در ترکیه اقدام کرد؟

بله. شما می‌توانید ملک مورد نظر خود را در ترکیه هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری اجاره کنید. از آنجایی که پروسه‌ی اجاره ملک در ترکیه ابهامات بسیاری به همراه دارد، پیشنهاد می‌کنیم با تنظیم وکالت‌نامه‌ای به فرمت ترکیه روند اجاره آپارتمان در ترکیه را به وکیلی مجرب و کاردان بسپارید.

بیشتر بخوانید: پاسخ تمام سوالات مهاجرت به ترکیه

برای اجاره و ثبت قرارداد چه مدارکی لازم است؟

برای اجاره سالیانه مدارک زیر مورد نیاز می‌باشد:

  • پاسپورت
  • کارت اقامت
  • پول پیش و اجاره ماه اول
  • 12 درصد کمیسیون اجاره یکسال
  • اصل سند مالکیت ملک مورد اجاره
  • مدارک شناسایی نظیر کارت ملی و شناسنامه طرفین قرارداد
  • افتتاح حساب بانکی در ترکیه برای پرداخت اجاره خانه
  • مراجعه به اداره برق، گاز، آب و دریافت اجازه استفاده از آن‌ها
  • ارائه مدرک و یا قولنامه و یا سند و توافقات طرفین قرارداد

مدارک لازم برای اجاره ماهیانه، هفتگی و روزانه:

  • پاسپورت
  • مهر ورود قانونی به ترکیه
  • پرداخت کل مبلغ
  • مدارک شناسایی مالک و مستجر

بیشتر بخوانید: مدارک مورد نیاز برای خرید خانه در ترکیه چیست؟

سخن پایانی

همان‌طور که مطالعه کردید در این مقاله از ام تی سی هوم اطلاعات جامعی در رابطه با اجاره در استانبول در اختیارتان قرار دادیم. در صورتی که قصد خرید ملک در ترکیه یا اجاره خانه در استانبول را دارید، پیشنهاد می‌کنیم از طریق شماره 00905304119086 و 09129536964 با مشاوران مجرب و حرفه‌ای ام تی سی هوم در استانبول و تهران در ارتباط باشید تا شما را در پروسه‌ی خرید یا اجاره به طور کامل همراهی کنند.

سالانه عده زیادی از ایران برای زندگی در ترکیه اقدام به خرید خانه در استانبول یا شهرهای دیگر این کشور می‌کنند. مهم‌ترین علت این موضوع هزینه‌های کمتر و امکانات بیشتر زندگی در ترکیه است. افراد بسیاری هم تصمیم می‌گیرند با اجاره خانه برای مدت کوتاهی در این کشور زندگی یا کار کنند.  هدف این افراد هرچه  باشد، در هر صورت باید اطلاعات کافی درباره قوانین و چگونگی اجاره خانه در یک کشور دیگر را داشته باشند. اگر شما هم به دنبال پاسخ سوال «چگونه در استانبول خانه اجاره کنیم؟» می‌گردید، با مطالعه این مطلب اطلاعات جالبی در مورد این پرسش به دست خواهید آورد.

از چه راهی و چگونه در استانبول خانه اجاره کنیم؟

افراد زیادی روزانه برای خرید ملک در ترکیه اقدام می‌کنند. دلیل این موضوع سرمایه‌گذاری در یک بستر امن و برخورداری از امکانات کامل زندگی است. عده بسیاری هم چون سرمایه بیشتری را برای تجارت و سرمایه‌گذاری نیاز دارند، اقدام به اجاره خانه می‌کنند. حتی ممکن است برخی برای مدت کوتاهی قصد زندگی در ترکیه را داشته باشند به همین دلیل تمایل به اجاره خانه در استانبول برای یک ماه یا بیشتر دارند.

اجاره هر نوع خانه‌ای در استانبول امکان‌پذیر است و این موضوع کاملا به خواست و بودجه شما مربوط می‌شود. امکان اجاره برج و آپارتمان تا اجاره خانه ویلایی در استانبول در اختیار شما قرار داده شده است. نکته مهم این است که در یک کشور دیگر از چه راهی می‌توانیم خانه مورد نظر خود را پیدا و اجاره کنیم؟ در ادامه این مطلب به‌طور‌کامل این موضوع را بررسی کرده‌ایم.

اجاره خانه و آپارتمان در استانبول از طریق آژانس املاک

اجاره خانه هم مانند خرید ملک در استانبول از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی صورت می‌پذیرد. در ترکیه هم مانند ایران افراد زیادی اجاره خانه خود را به آژانس املاک می‌سپارند. البته هر آژانسی اطلاعات خانه‌های محدوده خود را دارد و باید به تعداد بسیاری بنگاه سر بزنید تا خانه مورد نظر خود را پیدا کنید. با توجه به تقاضای فراوان اجاره اگر خانه‌‌ای مورد پسند شما قرار گرفت، بهتر است سریع‌تر برای عقد قرارداد اقدام کنید.

آژانس‌های مسکن راهنمای شما اجاره و خرید خانه در استانبول

اجاره مستقیم خانه در استانبول از مالک

در استانبول بسیاری از صاحب‌خانه‌ها شخصا اقدام به اجاره دادن ملک خود می‌کنند. دلیل این موضوع هم هزینه‌های مربوط به آژانس املاک است. شما می‌توانید در سایت‌های مختلف یا از طریق آگهی‌های محلی، خانه مورد نظرتان را پیدا کنید. البته اگر قصد اجاره خانه به‌صورت مستقیم و از صاحب‌خانه را دارید باید به وضعیت بازار ملک در استانبول و زبان ترکی استانبولی تسلط داشته باشید.

اجاره مستقیم از مالک، یکی از راه‌های اجاره خانه در استانبول

با قوانین اجاره ملک در استانبول آشنا شوید

همان‌طور که خرید ملک در ترکیه قوانین خاص خودش را دارد، اجاره خانه هم مشمول قوانین متعددی می‌شود که باید رعایت شود. یکی از مواردی که باید به آن دقت داشته باشید این است که در استانبول یا شهرهای دیگر ترکیه خانه‌ای برای رهن کامل وجود ندارد. شما ماهانه مبلغی را به‌عنوان اجاره پرداخت می‌کنید و هزینه پول پیش پرداخت معمولا بین یک یا دو برابر مبلغ اجاره بوده که به صاحب‌خانه پرداخت خواهید کرد. اگر خانه را در بنگاه‌های معاملات ملکی اجاره می‌کنید، مبلغی معادل 1 ماه اجاره بابت کمیسیون باید به بنگاه پرداخت شود. این مبلغ برای  واحد در برج معادل 12% اجاره می باشد.

موارد دیگری که در زمان اجاره خانه در استانبول باید رعایت شود به شرح زیر است:

  • عقد قرارداد در آژانس مسکن
  • ثبت اجاره نامه محضری در نوتر جهت ارائه به اداره مهاجرت و دریافت کیملیک
  • مراجعه به اداره آب، برق و گاز و دریافت اجازه استفاده از آب‌، برق و گاز
  • توجه به قوانین کمیسیون اجاره ملک در ترکیه
  • افتتاح حساب بانکی در ترکیه برای پرداخت اجاره‌ خانه

عقد قرارداد و ثبت محضری اجاره خانه، از مهم‌ترین مراحل اجاره خانه در استانبول

محله های مناسب برای اجاره خانه در استانبول کجاست؟

پیدا کردن منطقه مناسب از اولین قدم های یافتن خانه مورد نظر هر شخصی است.  استانبول به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شهرهای ترکیه و دروازه اصلی این کشور به اروپا شناخته می‌شود. چنین گستردگی مساحتی در این شهر باعث به وجود آمدن محله‌های گوناگونی شده است که در هر کدام از آن‌ها قشر مختلفی از جامعه زندگی می‌کنند. محله‌های ارزان تا گران استانبول، محله‌های توریستی و مرفه‌نشین و منطقه‌های ساحلی و تجاری هر کدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. انتخاب منطقه مسکونی در این شهر بزرگ بستگی به علاقه و بودجه شما دارد.

بهترین محله‌های استانبول برای اجاره خانه و زندگی به شرح زیر است:

  • محله ببک
  • محله کدی کوی
  • محله بشیکتاش
  • محله نیشان تاشی
  • محله ماسلاک
  • محله آتاکنت

در هنگام انتخاب محله مناسب برای اجاره خانه باید به دسترسی‌ها و امکانات شهری از قبیل نزدیک بودن به مراکز خرید، مراکز درمانی، اداره‌های پلیس و سیستم حمل‌ونقل مانند مترو و سایر وسایل نقلیه عمومی نیز توجه کتوجه داشته باشید.

 

آشنایی با محله‌های مختلف استانبول برای اجاره خانه

هزینه اجاره خانه در استانبول چقدر است؟

موضوع دیگری که هزینه اجاره را تعیین می‌کند محله‌ای است که در آن قصد سکونت دارید؛ اجاره خانه در محله‌های ارزان استانبول نسبت به محله‌های لوکس قطعا کمتر خواهد بود. سال ساخته شدن خانه مانند نوساز بودن یا نبودن، سبک خانه مانند برج، آپارتمان یا ویلایی بودن و متراژ واحد مسکونی هم از عوامل دیگر تعیین کننده هزینه کرایه خانه در شهر استانبول به شمار می‌روند.

هزینه اجاره خانه در استانبول چقدر است؟

آیا با اجاره خانه موفق به اخذ اقامت ترکیه می‌شویم؟

باتغییر قانون جدید اداره اقامت ترکیه از سال 2020، امکان تمدید اقامت توریستی مقدور نیست یعنی فقط به مدت ۹۰ روز یا سه ماه می‌توانید در این کشور سکونت داشته باشید. اخذ پاسپورت ترکیه و مجوز کار و فعالیت فقط از طریق اقامت در ترکیه با خرید ملک امکان‌پذیر است.

بهتر است اگر قصد ادامه زندگی در ترکیه را دارید با خرید آپارتمان یا هر نوع ملک دیگری برای اخذ اقامت دائم این کشور اقدام کنید. کارشناسان ام تی سی هوم با سال‌ها تجربه و دانش کافی در مورد قوانین و مقررات خرید خانه در ترکیه آماده همراهی شما هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره واتس اپ استانبول 00905312699346 تماس بگیرید.

برچسب ها

مقالات مشابه

5 پاسخ

  1. اگر کارت اقامت نداشتیم
    و اینکه کارت ملی ایرانی رو قبول میکنن؟؟؟؟

  2. اگر کارت اقامت نداشتیم
    و اینکه کارت ملی ایرانی رو قبول میکنن؟؟؟؟

    1. برای زندگی در ترکیه نیاز به دریافت کارت اقامت دائم یا موقت این کشور دارید. کارت ملی ایرانی در ترکیه فاقد اعتبار است. تنها مدرک معتبر پاسپورت یا همان گذرنامه است که در پروسه دریافت کارت اقامت ترکیه باید ارائه شود.

    1. با سلام همراه گرامی
      برای دریافت اطلاعات بیشتر با همکاران ما در تماس باشید. اطلاعات تماس در بخش تماس با ما سایت قابل مشاهده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *