همه چیز در مورد آزمون یوس

همه چیز در مورد آزمون یوس

نویسنده: admin-salehi
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه

آزمون یوس (Yos) یکی از آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کشور ترکیه به حساب می‌آید که هر سال توسط دانشگاه‌های این کشور برای دانشجویان بین‌المللی برگزار می‌شود. آزمون یوس چیست؟ شرایط شرکت در آزمون یوس به چه صورت است؟ هزینه شرکت در آزمون یوس چقدر است؟ آزمون یوس به چه زبانی برگزار می‌شود؟ و… این‌ها سوالاتی هستند که بدون شک کسانی که قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارند با آن مواجه خواهند شد. پس در این مقاله از ام تی سی هوم با ما همراه باشید تا به اطلاعات جامعی از آزمون یوس دست یابید.

آزمون یوس چیست؟

همان‌طور که گفته شد آزمون یوس یک آزمون ورودی برای دانشجویان بین‌المللی است که هر سال توسط دانشگاه‌های کشور ترکیه برگزار می‌شود. البته ناگفته نماند که فقط 10 درصد از ظرفیت پذیرش دانشگاه‌های دولتی این کشور به دانشجویان خارجی که در آزمون یوس نمره قبولی را کسب کرده باشند، اختصاص داده می‌شود. توجه داشته باشید که برای پذیرش در برخی از دانشگاه‌های خصوصی کشور ترکیه نیز قبولی در آزمون یوس شرط اول است، اما در برخی دیگر از دانشگاه‌های خصوصی این کشور، پذیرش دانشجوهای خارجی براساس مدارک تحصیلی در کشور مبدا نیز صورت می‌گیرد. بنابراین برای ادامه تحصیل در این نوع از دانشگاه‌های خصوصی ترکیه نیازی به شرکت در آزمون یوس نخواهید داشت.

آزمون یوس

لازم به ذکر است که آزمون یوس کشور ترکیه فقط یک آزمون داخلی به حساب می‌آید و از اعتبار بین‌المللی خاصی برخوردار نیست. یعنی نمره و قبولی در این آزمون فقط برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه معتبر است. فراموش نکنید که نتیجه آزمون یوس فقط تا 2 سال اعتبار دارد. یعنی اگر شخصی در این آزمون نمره قبولی را کسب کند و نتواند بلافاصله در یکی از دانشگاه‌های ترکیه ثبت نام کند، فقط تا دو سال فرصت انجام این کار را خواهد داشت و پس از آن باید مجددا در آزمون شرکت کند. البته برخی از دانشگاه‌های ترکیه نیز مدت اعتبار آزمون یوس را به یک سال کاهش داده‌اند.

بیشتر بحوانید: راهنمای کامل زندگی تحصیلی و دانشجویی در ترکیه

شرایط شرکت در آزمون یوس

در ابتدا لازم است بدانید که آزمون یوس فقط برای پذیرش دانشجویان خارجی برگزار می‌شود و داوطلبان دارای تابعیت کشور ترکیه اجازه شرکت در این آزمون را ندارند. داشتن مدرک دیپلم دبیرستان و یا گواهی اشتغال به تحصیل سال سوم دبیرستان یکی از مهم‌ترین شرایط ثبت نام در آزمون یوس به شمار می‌رود. کسانی می‌توانند در این آزمون ثبت نام کنند که حداقل 16 سال سن داشته باشند. اما از طرف دیگر هیچ محدودیتی وجود ندارد و تا هر سنی (16 سال به بالا) مجاز به شرکت در این آزمون هستند. به علاوه تعداد دفعات شرکت در آزمون یوس نیز هیچ محدودیتی ندارد.

هزینه شرکت در آزمون یوس

برای شرکت در آزمون yos دانشگاه‌های خصوصی کشور زیبای ترکیه نیازی به پرداخت هزینه نیست. اما دانشگاه‌های دولتی این کشور برای ثبت نام در آزمون یوس هزینه‌ای تقریبا حدود 400 لیر دریافت می‌کنند.

تاریخ آزمون یوس 2021

آزمون yos هر سال فقط یکبار به صورت کاملا مستقل توسط هر دانشگاه برگزار می‌شود که شما می‌توانید از ماه بهمن تا اسفند برای شرکت در این آزمون ثبت نام کنید. به علاوه برای اطلاع بیشتر از زمان ثبت نام آزمون یوس 2022 نیز می‌توانید وارد سایت دانشگاه مدنظر خود شوید و آخرین اخبار مربوط به ثبت نام را مورد مطالعه قرار دهید. زمان برگزاری این آزمون نیز به طور معمول هر سال از اردیبهشت تا تیرماه بوده است. البته ناگفته نماند که سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا، آزمون یوس برگزار نشد. از این رو معدل دیپلم و پیش ‌دانشگاهی و همچنین نتیجه آزمون یوس سال‌های قبل را مبنای پذیرش دانشجویان خارجی قرار دادند. آزمون یوس 2021 که ثبت نام آن در دانشگاه‌های مختلف تا اواخر خرداد ماه ادامه داشت نیز با کمی تاخیر در ماه‌های تیر و شهریور برگزار می‌شود.

نمونه سوالات آزمون یوس

به طور کلی سوالات آزمون یوس به دو بخش سوالات درک زبان انگلیسی یا ترکی و سوالات هوش و یادگیری پایه تقسیم می‌شود. سوالات هوش و یادگیری پایه شامل مباحث هوش، هندسه و ریاضیات است که البته ممکن است برخی از دانشگاه‌ها سوالاتی در زمینه جغرافیا، شیمی، تاریخ و فیزیک نیز طراحی کنند. زمان اختصاص داده شده به این بخش از سوالات که 80 سوال را در برمی‌گیرد تقریبا حدود 90 دقیقه می‌باشد. بخش دوم سوالات آزمون یوس که درک زبان انگلیسی یا ترکی را شامل می‌شود نقش چندان مهمی در پذیرش دانشجو ایفا نمی‌کند و فقط میزان تسلط دانشجو بر زبان انگلیسی یا ترکی را مورد سنجش قرار می‌دهد. مدت زمان پاسخگویی به این بخش از سوالات نیز تقریبا حدود یک ساعت است.

نمونه سوالات آزمون یوس

در واقع آزمون یوس ترکیه به نوعی سطح دانش عمومی دانشجویان خارجی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد و به همین دلیل منبع مشخص و دقیقی برای آن ذکر نمی‌شود. اما یکسری کتاب‌ها وجود دارند که با مطالعه آن‌ها قادر خواهید بود تسلط بیشتری بر روی مباحث آزمون داشته باشید. از جمله منابع معتبر آمادگی برای آزمون یوس ترکیه می‌توان به کتاب‌های پوزا، چاغداش، تی نی تی، تاساری و متروپل اشاره کرد.

به علاوه با شرکت در برخی از کلاس‌های آمادگی برای آزمون یوس که در ایران برگزار می‌شود نیز می‌توانید از شانس قبولی بیشتری برخوردار باشید و با پذیرش در دانشگاه‌های دولتی ترکیه به صورت رایگان به ادامه تحصیل بپردازید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم که حتما زبان انگلیسی یا ترکی خود را تقویت کنید. زیرا به این ترتیب دیگر مجبور به شرکت در دوره‌های آمادگی زبان قبل از ورود به دانشگاه نخواهید شد و از بدو ورود به ترکیه قادر به انتخاب واحدهای تخصصی رشته خود خواهید بود.

نمره قبولی آزمون یوس

به طور کلی نمره آزمون یوس از 100 محاسبه می‌شود که حداقل نمره قبولی در این آزمون نیز بین 40 تا 50 در نظر گرفته شده است و این نتایج طبق زمانبندی‌ای که هر دانشگاه اعلام می‌کند، در وبسایت دانشگاه مورد نظر منتشر می‌شود. توجه داشته باشید که دانشگاه‌های ترکیه حداقل نمره قبولی در آزمون یوس خود را به طور مستقل تعیین می‌کنند. اگر شما نتوانید این نمره را کسب کنید، مجاز به انتخاب رشته نخواهید بود. به عنوان مثال حداقل نمره قبولی در رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی 90 می‌باشد. اما با توجه به تعداد بسیار زیاد داوطلبان در این رشته‌ها، ممکن است حتی در برخی از دانشگاه‌های مطرح ترکیه با کسب نمره 100 نیز نتوانید در رشته پزشکی یا دندانپزشکی قبول شوید.

 مدارک لازم برای ثبت نام در آزمون یوس

مدرک دیپلم و گواهی اشتغال به تحصیل سال سوم دبیرستان، کارنامه‌های دبیرستان، رسید واریز هزینه، عکس و پاسپورت با اعتبار کافی از جمله مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در آزمون یوس به شمار می‌روند. برای ثبت نام در این آزمون ابتدا باید وارد سایت دانشگاه مورد نظر شوید و سپس اطلاعات خود را وارد کرده و فرم ثبت نام را تکمیل نمایید. پس از آن نیز صفحه اول پاسپورت خود را اسکن و فرم را ارسال کنید و منتظر بمانید تا ایمیل تاییدیه را دریافت کنید. در ایمیل تاییده باید تمامی اطلاعات درخواستی را تکمیل و پسورد و نام کاربری خود را تایید کنید. در نهایت نیز یک الی دو هفته قبل از برگزاری آزمون یوس باید منتظر دریافت کارت ورود به جلسه باشید.

آزمون یوس به چه زبانی برگزار می‌شود؟

در اصل زبان آزمون yos، ترکی است، اما برخی از دانشگاه‌های ترکیه این آزمون را به زبان‌های دیگر نظیر فارسی، انگلیسی، روسی و عربی نیز برگزار می‌کنند. از آنجایی که تدریس در دانشگاه‌های دولتی ترکیه به زبان ترکی استانبولی صورت می‌گیرد، بخشی از سوالات آزمون یوس نیز به منظور سنجش زبان ترکی داوطلبان طراحی می‌شود. بنابراین اگر می‌خواهید که در یکی از دانشگاه‌های دولتی ترکیه درس بخوانید، لازم است تا زبان ترکی خود را به طور قابل توجهی تقویت کنید و از این بخش سوالات نمره قبولی را کسب نمایید. البته برخی از دانشگاه‌های خصوصی کشور ترکیه دروس خود را به زبان انگلیسی به دانشجویان ارائه می‌کنند. از این رو اگر قصد دارید که در این دانشگاه‌ها به ادامه تحصیل بپردازید، دیگر نیازی نیست که به سوالات سنجش زبان ترکی آزمون یوس پاسخ دهید.

آزمون یوس در ایران

آزمون YOS علاوه بر ترکیه در کشورهای دیگری نظیر ایران، آفریقا، سوریه، آلمان، افغانستان، کنیا، تونس و… نیز برگزار می‌شود. بنابراین دیگر نیازی نیست که برای سفر به کشور مهاجرپذیر ترکیه و شرکت در آزمون هزینه اضافه‌ای پرداخت کنید. لازم به ذکر است که برگزاری آزمون یوس در همه جا از کیفیت یکسانی برخوردار است و نظارت نمایندگانی از دانشگاه کمبریج انگلستان را به دنبال دارد.

آزمون یوس در ایران

برخی از آزمون‌های yos آنلاین و برخی دیگر به صورت حضوری برگزار می‌شوند که در ایران نیز ممکن است آنلاین یا حضوری باشد. از جمله دانشگاه‌های برتر ترکیه که آزمون یوس را برای متقاضیان ایرانی در تهران برگزار می‌کنند، می‌توان به دانشگاه استانبول، دانشگاه قاضی آنتپ، دانشگاه علاالدین کیقباد و… اشاره کرد.

مهاجرت تحصیلی به ترکیه

اگر سوابق تحصیلی قوی و رزومه علمی درخشانی داشته باشید، به راحتی می‌توانید مهاجرت به کشور دل‌انگیز ترکیه را از طریق بورسیه تحصیلی تجربه کنید. ارائه مدرک آموزشی و تحصیلی معتبر، داشتن نمرات بالا، معدل عالی و ارائه مدرک زبان آیلتس با نمره عالی راهگشای شما برای مهاجرت به ترکیه خواهد بود و امکان تحصیل در این کشور را برای شما راحت‌تر خواهد کرد. البته همان‌طور که گفته شد قبولی در آزمون یوس نیز یکی دیگر از روش‌های مهاجرت تحصیلی به ترکیه به حساب می‌آید. به طور کلی دانشگاه‌های کشور ترکیه بورسیه‌های مختلفی را برای دانشجویان خارجی صادر می‌کنند که در برخی از آن‌ها هزینه‌ تحصیل تا حدودی بر عهده دانشجو و در برخی دیگر هزینه‌ها به طور کامل بر عهده دانشگاه می‌باشد.

بیشتر بخوانید: دریافت اقامت پس از تحصیل در ترکیه

سخن پایانی

همان‌طور که مطالعه کردید در این مقاله از ام تی سی هوم اطلاعات جامعی از آزمون یوس را در اختیارتان قرار دادیم. اگر قصد مهاجرت به کشور ترکیه از طریق تحصیل را دارید، پیشنهاد می‌کنیم از طریق شماره تماس 00902122587828 با مشاوران مجرب و حرفه‌ای تیم ام تی سی هوم در ترکیه در ارتباط باشید تا شما را به طور کامل در پروسه‌ی مهاجرت همراهی کنند. در صورتی که تجربه تحصیل در کشور ترکیه را داشته‌اید، می‌توانید نظرات خود را برای ما ارسال کنید.

برچسب ها

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *