نوتر

همه آنچه باید در مورد نوتر ترکیه بدانید

نویسنده: admin-salehi
مدت زمان مطالعه: 1 دقیقه

برای ادامه‌ی تحصیل قصد اقامت در ترکیه را دارید؟ به دنبال کسب‌وکاری به این کشور مهاجرت کرده‌اید؟ قصد سرمایه‌گذاری و خرید ملک را دارید؟ تنها برای مدت محدودی می‌خواهید در ترکیه زندگی کنید؟ یا ترکیه را مکان مناسبی برای اقامت دائمی یا بلند مدت خود می‌دانید؟
علت اقامت شما هرچه که باشد، در هر صورت برای انجام پاره‌ای از کارهای اداری خود باید به دفاتر نوتر مراجعه کنید. در ادامه‌ی این مطلب به صورت کامل به دفاتر نوتر، خدمات و هزینه‌های آن می‌پردازیم.

نوتر چیست؟

زمانی که شما قصد اقامت، کار و یا تحصیل در کشور دیگری را دارید، باید بخش‌هایی از مدارک خود را به زبان انگلیسی و یا زبان کشور مقصد ترجمه کنید. ترجمه‌ی رسمی اسناد و مدارک هم در کشور مبدا امکان پذیر است و هم از طریق دفاتر رسمی در کشور مقصد.
در ترکیه نوترها مسئولیت انجام امور رسمی مانند ترجمه و ثبت مدارک و اسناد را برعهده دارند. به عبارت بهتر نوتر همان دفتر ثبت اسناد رسمی در ترکیه است. به همین دلیل است که فارغ از اینکه به چه دلیل در ترکیه اقامت دارید، حتما گذارتان به دفاتر نوتر خواهد افتاد.

نوتر
وظیفه‌ نوتر به صورت کلی تائید و تهیه اسناد و مدارک مطابق با قانون است.

دفتر اسناد رسمی در ترکیه زیر مجموعه‌ی مشاغل وکالتی است اما به شکل مستقل به ارائه‌ی خدمات به متقاضیان می‌پردازد. نوترها در ازای ارائه‌ی خدمات از مراجعان هزینه‌هایی دریافت می‌کنند و در عین استقلال مالی از سوی دولت و سیستم اداری دولتی منصوب می‌شوند و مجوز فعالیت دریافت می‌کنند.
در ترکیه نیز مانند ایران برای دریافت مجوز تاسیس نوتر شخص متصدی باید تحصیلات مرتبط در زمینه‌ی حقوق داشته باشد و با شرکت در آزمون‌های مربوطه که جهت تائید صلاحیت برگزار می‌شود، مجاز به تاسیس دفاتر ثبت اسناد رسمی می‌شوند. این مکانیزهای حقوقی و دولتی تضمین‌کننده‌ی خدمات ارائه شده به مراجعان می‌باشد.

خدمات دفات ثبت اسناد رسمی ترکیه یا نوتر

بر اساس ماده‌ی یک قانون دفتر ثبت اسناد رسمی ترکیه سردفتری یک خدمت عمومی تلقی می‌شود و وظیفه‌اش به صورت کلی تائید و تهیه اسناد و مدارک مطابق با قانون است. این وظایف به شرح زیر است:

  • ارائه‌ی کپی‌های رسمی اسناد
  • اسناد حقوقی معامله‌ی خودرو مانند سند مالکیت
  • ارائه‌ی وکالتنامه‌ها
  • وصیت‌نامه‌ها
  • تنظیم قانونی اعلامیه‌ها و تعهدنامه‌ها
  • تنظیم اسناد توافقنامه‌ها مشترک بین اشخاص حقوقی و حقیقی
  • تهیه و تنظیم قراردادهای فروش زمین و خانه و به صورت کلی املاک
  • تهیه و تنظیم اسناد مورد نیاز تاسیس و توسعه‌ی شرکت‌ها
  • تهیه و تنظیم طیف گسترده‌ای از قراردادها، وکالتنامه‌ها و اسناد
  • تهیه و ثبت رسمی اسناد حقوقی مرتبط به امور قضایی
  • تائید و ترجمه‌ی اسنادی چون مدارک تحصیلی، تمکن مالی، وضعیت‌های بانکی، اسناد ازدواج، گذرنامه، برگه‌های هویتی و مدارکی از این دست

نوتر‌ها یا دفاتر ثبت اسناد رسمی وظیفه‌ی ارائه‌ی مشاوره و یا دخالت در امور حقوقی و قضایی مرتبط با دادگاه‌ها را ندارد و در وظایف‌اش تعریف نشده است.

دفاتر نوتر در همه‌ی شهرهای ترکیه وجود دارند. در بدترین حالت و در شهرهای کوچک‌تر حداقل یک دفتر ثبت اسناد رسمی در هر شهر وجود دارد. چنانچه در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول، آنکارا، آنتالیا و … به خدمات دفاتر نوتر نیاز داشته باشید می‌توانید مطمئن باشید پیدا کردن این دفاتر بسیار راحت‌ است تنها کافی با جستجو در اینترنت و یا مراجعه به وکیل و مشاور حقوقی از نزدیک‌ترین دفتر ثبت اسناد رسمی در شهر و محل خود اطلاع کسب کنید.

در دفاتر ثبت اسناد رسمی/ نوتر چه اتفاقی می‌افتد؟

در صورت نیاز به مراجعه به دفاتر نوتر در ترکیه بهتر از با مراحل کاری این دفاتر آشنایی کافی داشته باشید.

  1. اولین مرحله مراجعه به دفتر ثبت اسناد در ترکیه ارائه‌ی مدارک هویتی شماست. برای اتباع خارجی ارائه‌ی گذرنامه و کپی‌اش به این مراکز ضروری است.
  2. بعد از اهراز هویت شما در دفتر مورد نظر، شما از طریق پر کردن فرم‌های موجود، درخواست خود مبتنی بر دریافت خدمات خاصی را پر می‌کنید و اصطلاحا تشکیل پرونده می‌دهید.
  3. پس از ثبت درخواست و تشکیل پرونده متصدی مدارک لازم را به شما اعلام می‌کند و لازم‌ است شما اسناد و مدارک مورد نیاز را ارائه کنید تا ضمیمه‌ی پرونده شود.
    • نکته: در صورت عدم تسلط به زبان ترکی متصدی دفتر مطابق با قانون مترجمی را به شما معرفی خواهد کرد تا از جزئیات مراحل و فرم‌ها اطلاعات کافی در اختیار داشته باشید.
  4. متصدی یا دستیار در پایان کار و آمده شدن اسناد مورد نیاز، اسناد را برای شما می‌خواند. نکته‌ی قابل توجه به ویژه برای افرادی که تسلط کافی به زبان ترکی ندارند کمک از یک مشاور و یا مترجم است تا اصطلاحات حقوقی سخت موجود در سند را به درستی ترجمه و تاویل کند.
  5. در پایان خواندن اسناد در صورت موافقت از شما خواسته می‌شود آن را امضا کنید. در برخی مواقع امضا افرادی تحت عنوان شاهد و یا ذی النفع هم لازم است که در این صورت از پیش باید هماهنگی‌های لازم صورت بگیرد.
    نکته: در ترکیه امضای متصدی در فرم‌ها و اسناد قانونی و دارای اعتبار است. درست بر خلاف ایران که اسناد نهایتا توسط سردفتر مورد تائید قرار می‌گیرند.
  6. در پایان و پس از امضای اسناد شما موظف هستید هزینه‌های مربوطه را به حساب دفتر نوتر واریز نمائید. پرداخت می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد. هم به صورت نقد، هم به صورت پرداخت از طریق دستگاه POS و هم از طریق واریز مبلغ به حساب دفتر ثبت اسناد رسمی. پس بهتر از پیش از پایان کار هزینه‌های مربوطه را محاسبه کنید و شیوه‌ی پرداخت خود را انتخاب نمائید تا در زمان صرفه‌جویی کرده باشید.
  7. تمام اسناد بر اساس ضرورت و نیاز حداقل در 2 نسخه تهیه و امضا می‌شود. نسخه‌ی اصلی در پایان کار در اختیار متقاضی قرار گرفته می‌شود و نسخه‌ی دیگر پس از طی مراحل اداری و قانونی در دفتر نوتر بایگانی خواهد شد.
نوتر
تمام اسناد بر اساس ضرورت و نیاز حداقل در 2 نسخه تهیه و امضا می‌شود.

هزینه‌های دفتر اسناد رسمی در ترکیه چقدر است؟

تعیین میزان مبلغی که بابت دریافت خدمات به دفاتر نوتر پرداخت می‌شود کار آسانی نیست. برآورد هزینه به عوامل زیادی بستگی دارد. اینکه کدام خدمات مورد درخواست قرار می‌گیرد. اسناد و مدارک در چه مرحله‌ای قرار دارند و پروسه‌های اداری چقدر به طول می‌انجامد، بر روی مبلغ نهایی تاثیرگذار است. برای مثال برآورد ترجمه و تائیدیه پاسپورت به ترکی بین 50 تا 100 لیر هزینه دارد. یا پرداخت کارمزد امضای اجاره خانه بسته به نوع ملک، متراژ، قیمت منطقه و عوامل دیگر بین 120 تا 350 لیر محاسبه می‌شود.
بهترین روش برآورد قیمت خدمات دفاتر اسناد رسمی در ترکیه مراجعه به این دفاتر و یا وکیل است.

برچسب ها

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *