ثبت شرکت در ترکیه یک سرمایهگذاری پُرسود است که درآمد خوبی هم دارد؛ در این کشور هرکسی بخواهد تجارتی را شروع کند، از افتتاح یک فروشگاه گرفته تا تاسیس یک شرکت بازگانی، باید آن را ثبت کند. اگر فقط به دنبال یک تجارت پرُدرآمد هستید، ترکیه بستر خوبی برای شما فراهم میآورد، اما اگر دنبال اقامت از طریق ثبت شرکت در ترکیه و دریافت گذرنامه هستید، روش نسبتا سختی را انتخاب کردهاید. ثبت شرکت یک سرمایهگذاری پر خطر است، بنابراین بهتر است قبل از انجام آن (خصوصا در یک کشور بیگانه) تمام جوانب و هزینههای احتمالی را برآورد کنید. در ادامه همراه ام تی سی هوم باشید تا با هم نگاهی بیندازیم به فوتوفن ثبت شرکت در ترکیه.
در این مطلب چه میخوانید؟
با خواندن این مطلب پاسخ سوالات زیر را دریافت خواهید کرد:
- آیا ثبت شرکت در ترکیه نیازمند داشتن اقامت است؟
- چرا باید در ترکیه شرکت ثبت کرد؟ آیا ثبت شرکت در ترکیه منجر به اقامت در ترکیه می¬شود؟
- آیا ترکیه مقصد مناسبی برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت است؟
- مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت در ترکیه چیست؟
- ثبت شرکت در ترکیه چه هزینه¬هایی دارد؟
- ثبت شرکت در ترکیه چه مراحلی دارد؟ قوانین سال 2020 برای ثبت شرکت در ترکیه چیست؟
خواندن این مطلب فقط چند دقیقه زمان میبرد، اما اطلاعاتی به شما میدهد که زندگیتان را دگرگون میکند، پس وقت را تلف نکنید و همین امروز اطلاعات لازم را کسب کنید.
وضعیت اقتصادی ترکیه
قبل از آنکه در یک ناحیه یا منطقه سرمایهگذاری کنید، میبایست وضعیت اقتصادی آنجا را با دقت بررسی کنید. اقتصاد ترکیه ترکیبی از صنایع بومی و صنعتی است که روز به روز پیشرفت میکنند.
نمرهی آزادی اقتصادی ترکیه 64.4 است، اقتصاد این کشور نسب به شاخص¬های سال 2020 در رتبه¬ی 71 ام قرار گرفته است. ترکیه بین 45 کشور منطقهی اروپا در ردهی 36 ام قرار دارد؛ گرچه امتیاز کلی این کشور، بسیار پایینتر از میانگین منطقهای است، با این حال از نظر جهانی در جایگاه خوبی قرار دارد.
ترکیه یکی از رهبران صنعتی دنیاست؛ کشاورزی، صنایع مختلف، ارتباطات، ساخت و ساز، گردشگری و خدمات مالی و بانکی، همگی از مهمترین فعالیتهای اقتصادی این کشور هستند. ترکیه طی این سالها نتیجهی خوبی در مورد آنها کسب کرده است.
اقتصاد ترکیه به دلیل سرمایهگذاریهای خوب دولتی، بانکهای دارای سرمایهی کلان و تنوع فعالیتهای اقتصادی بخشهای خصوصی انعطافپذیر است.
درست است که نمیتوان منکر تحولات فعلی اقتصاد در ترکیه بهخصوص پایینتر بودن ارزش لیر ترکیه نسبت به دلار آمریکا شد، با این حال نیازی به نگرانی نیست؛ دولت این کشور برای حل این مشکل برنامههای دقیق و عملی را پیشبینی کرده است. ضمنا در نظر داشته باشید، همین مسئله است که قوانین سرمایهگذاری در این کشور را آسان کرده است.
آیا ثبت شرکت در ترکیه منجر به اقامت در ترکیه میشود؟
بله! با این حال اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت شرکت در ترکیه، یکی از سختترین و گرانترین روشهای دریافت اقامت در این کشور است. ثبت شرکت در ترکیه برای دریافت اقامت کافی نیست، بلکه انجام فعالیت با شرکت ثبت شده ضروری است.
اقامت اعطا شده از طریق ثبت شرکت از نوع موقت است؛ بر اساس قوانین این کشور، اتباع خارجی میتوانند با ثبت شرکت در ترکیه، ویزای اقامت 1 تا 2 ساله دریافت کنند. کسی که قصد اخد اقامت دائم را دارد میبایست مجددا اقامت خود را تمدید کند. پس از 5 سال اقامت موقت، فرد میتواند در صورت برخوردار بودن از دیگر شرایط لازم، از جمله تسلط به زبان ترکی-استانبولی برای اخذ تابعیت این کشور اقدام کند.
اگر به دنبال راهی سادهتر برای اخذ اقامت ترکیه هستید، خرید ملک در ترکیه میتواند به سرعت شما را به خواستهتان برساند.
آیا ترکیه مقصد مناسبی برای سرمایهگذاری و ثبت شرکت است؟
ترکیه یکی از بهترین کشورها برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت است، چراکه اقتصاد این کشور روند رو به رشدی را پیشِ رو دارد؛ این کشور به دلیل اقتصاد پر رونق، موقعیت ژئوپلیتیکال، فرصتهای عالی رشد، جامعهی تجاری سخت کوش و جمعیت جوان، نظر سرمایهگذاران خارجیِ سراسر دنیا را جلب کرده است.
ثبت شرکت در ترکیه، کار چندان دشواری نیست و شما میتوانید ظرف چند روز، بدون داشتن اقامت، یک شرکت برای خودتان ثبت کنید. برخی از مزایای ثبت شرکت در ترکیه عبارتند از:
- دریافت اقامت از طریق ثبت شرکت پس از 5 سال
- کسب سابقهی فعالیت بین المللی از طریق سرمایهگذاری و فعالیت در این کشور
- پرداخت مالیات کمتر (در مقایسه با آمریکا و کشورهای اروپایی)
- استفاده از مزایای دولتی و بهره مندی از حمایتهای اقتصادی در این کشور
آیا ثبت شرکت در ترکیه نیازمند داشتن اقامت است؟
خیر، همهی اتباع میتوانند در ترکیه یک شرکت خصوصی راهاندازی کنند. شرکتهای دارای مسئولیت محدود محبوبترین گزینه برای سرمایهگذاری توسط اتباع خارجی هستند؛ برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود، حضور دو یا چند سرمایهگذار غیر تُرک کافی است.
انواع شرکتهای ثبت شده در ترکیه کدامند؟
- شرکت با مسئولیت محدود (LLC): این نوع شرکت باید بین 1 تا 50 نفر عضو داشته باشد. حداقل سرمایهی مورد نیاز برای ثبت چنین شرکتی تقریبا 10000 لیر ترکیه (معادل 325000000 ریال) است. این مبلغ میبایست در دو حساب ارزی، یکی برای مدیر و دیگری برای شرکت، تقسیم شود.
بر اساس قوانین، هر سهامدار سود و زیان خود را بر اساس سهمی که در ابتدا در شرکت دارد، دریافت خواهد شد و در صورت ورشکستگی، فقط مبلغ اولیه پرداخت شده را دریافت خواهد کرد.
لازم نیست مدیران شرکت حتما پاسپورت ترکیه داشته باشند، ضمنا میتوانند سهامدار هم نباشند،
- شرکت سهامی: بر اساس قوانین ترکیه، هر شرکتی که کمتر از 250 سرمایه¬گذار داشته باشد، شرکت سهامی خاص نامیده میشود؛ اگر شرکتی بیش از 250 سرمایهگذار داشته باشد، شرکت در دستهی شرکتهای سهامی عام (مجتمع المنافع) قرار خواهد گرفت.
در این شرکتهای سهام تمام سرمایهگذاران برابر است و همهی سهامداران در سود و زیان شرکت به یک اندازه سهیم هستند؛ بر اساس قانون، نمایندگان وزارت بازرگانی هم میبایست در مجمع عمومی این شرکتها، حضور داشته باشند. - ادغام و تملیک: در ادغام و تملیک، فقط یک یا چند سهامدار معین، مسئول ضرر و زیان شرکت هستند و دیگر سهامداران فقط مسئولیت سرمایهی اولیهی خود را بر عهده دارند.
- وثیقه: در این مدل شرکتها، تمام اعضاء نسبت به پرداخت بدهی شرکت مسئول هستند، حتی اگر مبلغ بدهی بیشتر از کل سرمایه، سهام و ارزش شرکت باشد.
موسسات مالی و اعتباری یا مراکز مبادلهی ارز: موسسات مالی هم یک نوع شرکت سهامی هستند. تنها تفاوت آنها با شرکت سهامی در این است که برای ثبت شرکت، حتما باید مجوز داشته باشید. این نوع شرکتها نیازمند یک وکیل یا مشاور مجرب هستند. - سرمایهگذاری در مناطق آزاد ترکیه: این شرکت مخصوص افرادی است که هدفشان تولید کالاست؛ این مدل شرکتها توسط دولت حمایت میشوند و از امکانات و کمکهای مالی خوب بهره خواهند برد. برای ثبت این نوع شرکت در ترکیه، مناطقی به شما معرفی میشوند که قیمت زمین آنها مناسب است. در ضمن برای ساخت و ساز، استخدام، بیمه و مالیات از جانب دولت حمایت خواهید شد.
ثبت شرکت در ترکیه چه مراحلی دارد؟
برای ثبت شرکت در ترکیه میبایست مراحل زیر را طی کنید:
- یک محل مناسب برای تاسیس شرکت تعیین کنید.
- اساسنامهی شرکت که هدف تاسیس شرکت را روشن میکند، تهیه و تنظیم کنید.
- ترجمهی رسمی گذرنامهی شرکا را تهیه و توسط ادارهی ثبت احوال ترکیه تائید نمایید.
- برای انجام امور مربوط به تجارت یک حسابرس انتخاب کنید.
- فرمهای مربوط به ثبت شرکت را دریافت و تکمیل کنید.
- شمارهی مالیات اعضای شرکت را دریافت کنید.
- با مراجعه به دفترخانههای رسمی ترکیه، تاییدیه اساسنامه¬ی شرکت را دریافت کنید.
- شرکت را در اتاق بازرگانی ترکیه ثبت کنید.
- روزنامهی رسمی چاپ کنید.
- با مراجعه به دفاتر رسمی ترکیه، تاییدیه¬ی وکالت نامه و نمونه امضا دریافت کنید.
- فرم اداره دارایی ترکیه را تنظیم کنید و به اداره مذکور تحویل دهید. منتظر بمانید تا بازرس اداره دارایی برای تایید آدرس مراجعه کند.
- شماره مالیات شرکت و کارت بازرگانی را دریافت کنید.
- تصدیق دفاتر حسابداری را اخد نمایید.
- یک حساب بانکی برای شرکت افتتاح کنید.
- یک مشاور مالی رسمی معرفی کنید.
ثبت شرکت در ترکیه چه هزینههایی دارد؟
قبل از ثبت شرکت در ترکیه، ابتدا میبایست تصمیم بگیرید که کدام نوع شرکت را تاسیس کنید. شرکت-های با مسئولیت محدود و شرکتهای سهامی عام بهترین گزینه هستند.
هزینههای تقریبی ثبت شرکت در ترکیه در سال 2020 به شرح زیر هستند:
- هزینهی اعطای وکالت از طرف سهامداران شرکت با هزینههای ترجمه رسمی – تقریبا 516,01 لیر ترکیه (معادل 4000000 ریال)
- سهم مراجع ذی صلاح – تقریبا 80,00 لیر ترکیه (معادل 620000 ریال)
- فرآیند ثبت تجاری – تقریبا 1345 لیر ترکیه (معادل 43847000 ریال)
- ترجمه و تایید گذرنامه در اداره ثبت اسناد ترکیه – حدود 125,98 لیر ترکیه (معادل 410694800 ریال)
- کپی مدارک فوق – حدود 77,58 لیر ترکیه (معادل 252910800 ریال)
- گرفتن تاییدیهی وکالت نامه و نمونه امضا از دفترخانهی رسمی ترکیه به همراه ترجمه رسمی – حدود 844 و 1250 لیر ترکیه (معادل 275184750000 ریال)
- در مجموع کل هزینهی مورد نیاز تقریبا 10000 لیر ترکیه (حدود 326000000 ریال)، بدون هزینهی خدمات حرفهای است.
جمع بندی
ترکیه به دلیل برخوردار بودن از موقعیت استراتژیک بسیار عالی، محل مناسبی برای ثبت شرکت است. مهمترین مسئله این است که شما برای ثبت شرکت در ترکیه نیازی به اقامت ندارید، با این حال از این طریق میتوانید اقامت موقت و در نهایت دائمی دریافت کنید.
اگر دنبال اقامت از طریق ثبت شرکت هستید و قصد کار دارید راه خوبی را انتخاب کردهاید در غیر اینصورت بهتر است در مورد دیگر روشها اخد اقامت این کشور تحقیق کنید.
هزینهی اولیهی ثبت شرکت، هزینههای مربوط به ادارهی آن و سهولت روند ثبت شرکت اصلیترین فاکتورهایی هستند که این سرمایهگذاری را جذابتر کردهاند.
اگر قصد ثبت شرکت در ترکیه، و یا دریافت اقامت از طریق ثبت شرکت را دارید، سوالات و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و بگویید از نظر شما سرمایهگذاری در این کشور چه مزایای دیگری دارد؟